Media de stat rusești Russia Today (RT) și Sputnik vor fi interzise în Uniunea Europeană (UE). Scopul este de a le împiedica să-și „împrăștie minciunile” despre războiul dus de Moscova în Ucraina, a anunțat duminică președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

 

Media ruse RT și Sputnik vor fi interzise din UE, a anunțat Ursula von der Leyen

„Vom interzice în UE maşina mediatică a Kremlinului. Media de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele lor nu-şi vor mai putea difuza minciunile pentru a justifica războiul lui Putin şi pentru a semăna dezbinarea Uniunii noastre. Noi dezvoltăm deci instrumente pentru a interzice dezinformarea lor toxică şi nocivă în Europa", a indicat şefa executivului comunitar.

De asemenea, UE va închide întregul său spaţiu aerian tuturor avioanelor ruseşti, chiar și „avioanelor private ale oligarhilor”, a adăugat ea.

„Propunem Celor 27 de state membre să interzică toate avioanele aparţinând ruşilor, înregistrate în Rusia sau controlate de interese ruseşti.Ele nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE", a indicat şefa executivului european, în timp ce ţările europene şi-au înmulţit anunţurile pentru a interzice spaţiul lor aerian companiilor ruseşti.

Oficialul a lăudat atitudinea șefului de stat ucrainean, Volodimir Zelenski, în faţa atacului Rusiei, completând că „bravura sa şi rezistenţa poporului ucrainean constituie o sursă de inspiraţie pentru noi toţi", scrie Reuters.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2022 - 07 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.