Ucraina a confirmat duminica aceasta că va trimite o delegaţie pentru a negocia cu Rusia la frontiera ucraineano-belarusă, într-o regiune situată în apropierea râului Pripiat, în apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl, după o mediere realizată de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, transmit agenţiile internaţionale de presă, care citează preşedinţia de la Kiev.
 

Ucraina va merge în Belarus pentru negocierile cu Rusia

Potrivit Reuters, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile.

"Am căzut de acord ca delegaţia ucraineană să se reunească cu cea rusă, fără condiţii prealabile, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în apropierea râului Pripiat", a informat canalul oficial de Telegram al preşedintelui Zelenski, citat de EFE.

Anterior, şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, a declarat că membrii delegaţiei sale se deplasează de la Minsk la Gomel şi că acelaşi lucru l-ar face şi o delegaţie ucraineană de la Kiev, potrivit Agerpres.

Zelenski a refuzat anterior propunerea delegației ruse

În cursul zilei de duminică, Rusia a venit cu propunerea ca negocierile cu Ucraina să aibă loc în Belarus. Zelenski a refuzat oferta rușilor în condițiile în care Belarus s-a alăturat armatei rusești în agresiunea militară contra Ucrainei. Președintele ucrainean a afirmat că nu va merge la negocieri acolo unde se îndreapta focurile de armă spre ei. În schimb, Zelenski a venit cu câteva alte opțiuni de orașe pentru a desfășura negocierile dintre cele două state aflate în război.

„Bineînțeles că vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem să se încheie războiul. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – le-am oferit rușilor”, a mai adăugat președintele ucrainean.

„Orice alt oraș ni s-ar potrivi și nouă – într-o țară, din al cărei teritoriu nu sunt lansate rachete asupra noastră. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a adăugat acesta.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.