Un autocar cu aproximativ 70 de femei şi copii din Ucraina este aşteptat să sosească în Brăila, refugiaţii urmând să fie cazaţi o parte într-un hotel din oraş şi restul în două spaţii amenajate în comunele Unirea şi Viziru, potrivit informaţiilor confirmate de Prefectura Brăila.

Aproximativ 70 de femei și copii refugiați din Ucraina vor ajunge la Brăila

Autocarul în care sunt doar femei şi copii este plecat din zona Odesa şi face parte dintr-un convoi umanitar, care se află în prezent în Vama Isaccea.

Reprezentanţii Prefecturii Brăila au precizat că spaţiile unde vor fi cazaţi refugiaţii au condiţii de căldură şi apă caldă, autorităţile fiind pregătite să le asigure şi hrana celor aproximativ 70 de cetăţeni ucraineni.

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a informat luni că instituţia pe care o conduce, structurile judeţene ale MAI şi autorităţile publice locale sunt pregătite să ofere în orice moment sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, în acest sens fiind la dispoziţie şi o tabără mobilă cu o capacitate de 201 de locuri.

Locațiile unde oamenii pot face donații pentru refugiații ucraineni

"S-au primit solicitări din partea populaţiei brăilene pentru a pune la dispoziţie spaţii de cazare, lucru care ne obligă să lucrăm organizat. În acest scop, a fost înfiinţată linia telefonică cu numărul 0731.232.773, care funcţionează 24 din 24 de ore, la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. Dacă la nivelul judeţului vor exista foarte multe solicitări pentru adăpostirea refugiaţilor care să depăşească posibilitatea de cazare în spaţiile deja stabilite, suntem pregătiţi să operaţionalizăm, prin intermediul ISU Brăila, tabăra mobilă", a declarat prefectul.

Primăria municipiului Brăila a pus, de luni, la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina două call center-uri care să vină în ajutorul acestora, la numărul de telefon 0786.763.987 aceştia putând suna pentru a-şi găsi un loc de cazare în municipiu, iar la numărul 0787.576.637 pentru a le fi asigurată o masă caldă.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Primăria Brăila a mai anunţat că a pus la dispoziţie două locaţii unde se vor putea dona produse de igienă, hrană care nu este perisabilă şi îmbrăcăminte sau alte articole, unul la Căminul Cultural din Cartierul Chercea - Strada Comuna din Paris, iar celălalt pe Bulevardul Independenţei, în sediul fostului Liceu Forestier "Constantin Brâncuşi", programul fiind între orele 10,00-18,00, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.