Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat miercuri seara, dupa intalnirea cu premierul desemnat Dacian Cilos, ca il accepta in noul cabinet pe premierul interimar si ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, insa nu si pe ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Intrebat daca il va accepta pe lista de ministri pe premierul interimar Sorin Cimpeanu, Kelemen Hunor a spus: "Da, n-avem nimic impotriva. Cel putin de cand este in cabinet a avut o deschidere, o intelegere pentru toate problemele din educatie. In acest moment n-as putea reprosa absolut nimic".

Referitor la Bogdan Aurescu, presedintele UDMR a spus ca nu poate fi numit tehnocrat pentru ca a candidat pe listele PSD. "El a candidat pe listele PSD-ului la alegeri. Poate nu a platit cotizatia la zi, dar sa spuneti despre Bogdan Aurescu ca este tehnocrat, este o exagerare. Puteti sa spuneti ca este un diplomat bun, ca este un ministru de Externe, din punctul dumneavoastra de vedere, acceptabil, dar sa spuneti ca este tehnocrat, e cam exagerat", a spus Kelemen.

Presedintele UDMR a mai spus ca nu a facut nicio propunere, primul ministru trebuie sa aiba mana libera pentru a-si alege ministrii, dar ca atunci cand va vedea lista cu ministri, va spune "cu nume si prenume" daca profilul ministrului respectiv corespunde profilului de tehnocrat.

De asemenea, Kelemen Hunor a mai spus ca in timpul discutiilor nu a fost abordata tema schimbarii secretarilor de stat, dar ca poate face subiectul unei discutii ulterioare, scrie MEDIAFAX. "La nivelul secretarilor de stat, acolo ministrii si premierul trebuie sa stabileasca cu cine doresc sa lucreze, aia e o chestie mult mai simpla decat la nivelul directorilor si la nivelul functionarilor publici. Noi nu am abordat astazi in discutia noastra nivelul secretarilor de stat. Nu era cazul", a spus Kelemen.

"In ceea ce priveste deconcentratele si functionarii publici, nu poti sa faci fara sa schimbi legislatia si la companii la fel. Exista o legislatie foarte clara. Eu as prefera o astfel de directie, dar sunt convins ca nu se poate face intr-un an de zile, dar macar directia trebuie aratata si trebuie stabilite niste reguli si criterii extrem de clare pentru a promova oameni in administratia centrala si deconcentrate. Meritocratia trebuie sa fie cuvantul de baza si cei care promoveaza, asa cum se intampla si la Bruxelles, concursurile nu trebuie sa vina cu carnetul de partid. Conform legislatiei noastre, in acest moment nu poti sa-i dai afara pe toti fiindca ei vor castiga procesele si se vor intoarce", a mai declarat Kelemen.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Elevii nu vor trece la școala online din cauza...
Cîmpeanu: „Elevii nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.