Premierul Victor Ponta si ministrul delegat Dan Sova au inaugurat, joi, tronsonul IV al Autostrazii Sibiu-Orastie, in timp ce in zona cativa tineri au afisat pancarte cu mesajele "Ne mandrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace" si "Asteptam cu interes cel de-al XV-lea Congres".

Premierul Victor Ponta a ajuns, joi dupa-amiaza, la intrarea pe Autostrada Sibiu-Orastie dinspre Sibiu, pentru a inaugura lotul patru al acesteia, transmite MEDIAFAX.

Aici, el a fost asteptat, printre altii, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si de ministrul Dan Sova, impreuna cu care a taiat panglica. La eveniment au asistat si prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, si primarii din localitatile aflate pe traseul autostrazii din judetul Sibiu.

In timp ce avea loc ceremonia, pe sensul opus al autostrazii se aflau cativa tineri, care aveau pancarte pe care scria "Ne mandrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace" si "Asteptam cu interes cel de-al XV-lea Congres".

Dupa taierea panglicii, premierul le-a spus in gluma reprezentatilor firmelor constructoare: "E facuta lucrarea, acum putem sa o si platim".

"Pentru regiune, pentru toti cei pe unde trece autostrada, din punct de vedere economic, rezultatele se vor vedea curand. Infrastructura de transport inseamna sprijin pentru fiecare si acum este foarte bine ca avem aceasta autostrada, mai ales ca stiti ce patea fiecare comuna prin care trecea drumul national", a spus Ponta.

Dupa ce i-au fost prezentate datele tehnice ale proiectului, Ponta s-a urcat in masina si a pornit pe autostrada catre Sebes, oprindu-se la tunelul de la Sacel, pentru a-l vedea.

Lotul patru din autostrada Sibiu-Orastie are o lungime de 16,6 kilometri, de la Saliste la capatul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.

Tronsonul, realizat de asocierea firmelor Astaldi SpA - Euro Construct Trading 98 SRL - Astalrom SA, in baza unui contract de 530,7 milioane lei fara TVA, din care s-a decontat 40% in acest an, cuprinde doua noduri rutiere, doua viaducte de 925 de metri, doua poduri de 42 de metri, patru pasaje peste autostrada de 26 de metri, doua pasaje peste calea ferata de 40 de metri si primul tunel de autostrada din tara, lung de 340 de metri.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Lotul al treilea al autostrazii se intinde intre Saliste (judetul Sibiu) si Cunta (judetul Alba), fiind castigat de italienii de la Impreglio, si are putin peste 21 de kilometri. Din cauza alunecarilor de teren din zona, lucrarea nu este finalizata odata cu celelalte trei loturi, termenul de executie fiind sfarsitul anului viitor.

Al doilea lot se intinde intre Vintisoara si Cunta, lucrarile fiind executate de Straco Grup SRL si Studio Corona SRL Civil Engineering, valoarea contractului a fost de 551 milioane lei fara TVA, procentul decontat in 2013 fiind de 43,6.

Lotul unu al autostrazii se intinde intre localitatile Vintisoara (judetul Alba) si Orastie (judetul Hunedoara), are 24 de kilometri si a fost realizat de Strabag in baza unui contract de circa 551 de milioane de lei, fara TVA, din care s-a decontat 35,4% in acest an.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Ministrul delegat pentru Infrastructura, Dan Sova, declara, in 6 decembrie, la Lancram (judetul Alba), dupa inspectia pe santierul autostrazii Sibiu-Orastie, ca traficul pe trei din cele patru loturi ale autostrazii va fi deschis pana la Craciun, spunand ca a mers cu 160 de kilometri/ora si ca "masina era lina". In ceea ce priveste lotul trei al autostrazii, unde lucrarile nu vor fi terminate acum, Sova afirma ca aici au aparut mai multe probleme cu terenul, insa acestea nu sunt pe coridorul autostrazii, ci pe dealurile din apropiere, care aluneca spre autostrada.

Contractele au fost semnate in 2011.

Lucrarile la autostrada Sibiu-Orastie au debutat in octombrie 2011, in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a fostului ministru Anca Boagiu.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune in procent de 85 si de Guvern, in proportie de 15%.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.