Război Israel - Hamas. Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a declarat, luni dimineaţa, într-o postare pe X că personalul forţelor aeriene ale Iordaniei au lansat, la miezul nopții, un ajutor medical urgent spitalului de campaniei iordanian din Fâșia Gaza.

Ajutor medical de urgență lansat în Fâșia Gaza de personalul forțelor aeriene ale Iordaniei

„Un avion al forţelor aeriene regale a trimis asistenţă medicală de urgenţă folosind paraşute către spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de trecere Rafah”, a declarat agenţia de presă de stat a Iordaniei, care citează o sursă militară din Comandamentul General al Forţelor Armate Iordaniene.

Săptămâna trecută, Iordania a transmis că şi-a rechemat ambasadorul din Israel în semn de protest faţă de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza, afirmând că atacurile au ucis persoane nevinovate şi au provocat o catastrofă umanitară.

Peste 9.700 de oameni au murit şi 24.800 au fost răniţi în Fâşia Gaza ca urmare a bombardamentelor israeliene de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie, transmite Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas. 4.008 dintre cei decedați sunt minori. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din enclava palestiniană, Ashraf al Qudra, a declarat într-o conferinţă de presă că printre cele 9.770 de decese s-au numărat şi 2.550 de femei, 596 de persoane în vârstă şi 175 de profesionişti din domeniul sănătăţii.

54 de tone de ajutoare din Egipt pentru Gaza

Trei avioane franceze cu 54 de tone de ajutoare pentru Gaza au ajuns în Egipt în acest weekend, iar Franța are trei nave militare în estul Mării Mediterane pregătite să răspundă la evoluția situației, au informat înalți oficiali duminică.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Anunţurile au fost făcute în contextul în care ministrul francez de externe Catherine Colonna a cerut un „armistiţiu umanitar imediat” în timpul unei călătorii la Doha şi a avertizat împotriva extinderii conflictului în regiune.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2023 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.