Eveniment inedit pentru poporul britanic. Slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea are loc la Westminster Abbey. Ceremonia a început cu ritualul „Recunoașterea”, în cadrul căruia regele este prezentat poporului. Slujba are loc în mai multe etape și va dura în jur de două ore.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a soției sale, Camilla

Slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea a avut loc la Westminster Abbey, începută cu „Recunoașterea”, un ritual în cadrul căruia viitorul rege este prezentat poporului. Reverendul Dr. Iain Greenshields, moderatorul adunării generale a Bisericii Scoției, i-a înmânat lui Charles al III-lea o biblie, ca parte a slujbei.

„Pentru a vă păstra mereu în minte legea și Evanghelia lui Dumnezeu ca regulă pentru întreaga viață și guvernare a prinților creștini, primiți această carte, cel mai valoros lucru pe care îl oferă această lume. Aici este înțelepciunea; aceasta este legea regală; acestea sunt oracolele vii ale lui Dumnezeu.” , i-a transmis acesta monarhului.

Slujba a avut loc în mai multe etape și a durat în jur de două ore. Tradiția recunoașterii Regelui Charles al III-lea, în care monarhul britanic este prezentat „poporului”, este o tradiție veche care datează încă din epoca anglo-saxonă.

Charles al III-lea, fiul Reginei Elisabeta a II-a, a fost născut pentru a-i ocupa locul mamei sale. Monarhul a urcat pe tron la vârsta de tocmai 73 de ani, acesta fiind cel mai bătrân monarh care a preluat tronul britanic. La acest eveniment istoric participă 2.300 de invitați, iar milioane de telespectatori din toate colțurile lumii sunt cu ochii pe detaliile acestei zile importante în istoria Regatului Unit al Marii Britanii.

Prinţul Henry este prezent la ceremonia de încoronare a tatălui său

Charles al III-lea a urcat pe tron la data de 8 septembrie 2022, după ce mama sa, Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. Astăzi, Charles al III-lea depune jurământul de recunoaştere a diferitelor religii practicate în ţară şi ca şef al Bisericii Anglicane.

Citeste si:
Iohannis va participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles...
Klaus Iohannis va participa...

Viitorul rege este îmbrăcat într-o mantie armorială și a intrat în abaţie urmat de mai mulţi nepoţi, printre care prinţul George, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, în calitate de paj alături de nepoţii Camillei. La această ceremonie, au fost folosite coroana Sfântului Edward şi coroana imperială.

Camilla, soția Regelui Charles al III-lea, a intrat înaintea regelui, fiind îmbrăcată în alb şi este încoronată după monarhul britanic. În spatele regelui, au intrat în abaţie prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Catherine, ambii îmbrăcați în ţinută de ceremonie. Prinţul Henry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, este și el prezent la încoronarea tatălui său, însă fără soţia sa, Meghan, şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet.

Citeste si:
Rishi Sunak va fi numit premier al Marii Britanii de către regele...
Rishi Sunak va fi numit...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2023 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.