Președintele României Klaus Iohannis va lua parte la ceremonia de încoronarea a regelui Charles al III-lea. Oficialul se va afla la Londra vineri și sâmbătă, pe 5 și 6 mai 2023, a transmis Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Președintele României, Klaus Iohannis va fi prezent la Palatul Buckingham, vineri, 5 mai, începând cu ora 19, la recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea șefilor de delegații.

Oficialul român va participa sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey, la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla, a anunțat Administrația Prezidențială.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat sâmbătă

Charles, fiul Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 74 de ani, va fi încoronat în cadrul unei ceremonii spectaculoase în care va purta și îi vor fi înmânate obiectele vestimentare de gală încărcate de simbolism religios şi istoric.

Piesele istorice precum coroanele şi sceptrele sunt vechi de secole și au fost transmise din generație în generație. Regele Charles va refolosi unele ţinute care au fost utilizate la ceremoniile de încoronare încă din anul 1821 ”în interesul sustenabilităţii şi al eficienţei”, a precizat luni Palatul Buckingham.

Printre piesele vestimentare care vor fi refolosite se numără mănuşa pentru încoronare, confecţionată pentru bunicul lui Charles, George al VI-lea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2023 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.