Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, sâmbătă, în discursul adresat națiunii, noi sancțiuni împotriva Rusiei și a aliaților săi, ca urmare a invaziei din Ucraina. Acestea vizează, de asemenea, și iranieni și sirieni care ajută Moscova.

Volodimir Zelenski a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi

„Există noi sancţiuni NSDC. Peste 400 de persoane fizice şi companii. Majoritatea sunt ruse. Este industria de apărare a statului terorist. Dar aceştia sunt şi indivizi iranieni şi sirieni, cei care ajută teroarea. Studiem în profunzime fiecare dintre paşii noştri de sancţionare. Sancţiunile ucrainene fac parte din presiunea globală asupra Rusiei.

Toţi cei care produc arme pentru teroare împotriva Ucrainei, care ajută Rusia să incite la agresiune, în special prin furnizarea de drone Shahed, care susţin distrugerea dreptului internaţional de către Rusia, nu pot fi decât marginalizaţi. Cei care în cele din urmă vor fi traşi la răspundere pentru tot ce fac împotriva poporului nostru, împotriva oamenilor în general, împotriva dreptului internaţional.

Şi asta, de altfel, va viza nu numai teroarea împotriva ucrainenilor, nu doar încercările de a ne anexa pământul, începând cu Crimeea, ci şi alte agresiuni ruseşti împotriva ordinii internaţionale, împotriva vieţii umane normale, paşnice. În special, pe teritoriul Siriei. Poporul Siriei nu a primit o protecţie internaţională adecvată, iar acest lucru a dat Kremlinului şi complicilor săi un sentiment de impunitate. Bombele ruseşti au distrus oraşele din Siria în acelaşi mod ân care distrus şi oraşele noastre ucrainene.

Această impunitate este o parte semnificativă a agresivităţii actuale a Kremlinului. Când poporul ucrainean se va apăra, când puterea Cartei ONU şi puterea justiţiei vor fi restabilite pe pământul nostru, acest lucru va garanta pacea şi pentru multe alte părţi ale lumii. Pentru asta lucrează coaliţia noastră globală, coaliţia anti-război”, a transmis Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Liderul de la Kiev a mulțumit, din nou, țărilor care sprijină Ucraina

Președintele Ucrainei a mai spus că Marea Britanie, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii continuă să ofere asistență puternică Ucrainei. „Sunt noi pachete de apărare de la prietenii noştri: Canada, Germania, Franţa, Danemarca, Estonia. Acestea se referă la muniţie şi aparatură, tancuri şi artilerie. Există o soluţie foarte necesară pentru sistemele Archer – Suedia, mulţumesc foarte mult.

Decizia privind luptătorii MiG – Slovacia, vă mulţumesc foarte mult. Polonia, Lituania, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Statele Unite şi multe altele continuă să ofere asistenţă puternică. A avut loc o discuţie între Ucraina şi Statele Unite într-un format extins de apărare. Din partea Ucrainei au participat ministrul apărării, comandantul şef, comandanţii grupurilor strategice operaţionale - sunt generalii Syrsky şi Tarnavsky, comandantul Forţelor Aeriene şi şeful Oficiului.

Citeste si:
Războiul s-a mutat în Rusia. Ce este obligată să facă armata lui...
Războiul s-a mutat în Rusia....

M-am alăturat acestei conversaţii. Scopul nostru este evident – este întărirea soldaţilor noştri, noi soluţii pentru ca Ucraina să poată întreprinde acţiuni active şi să se protejeze de teroarea rusă, pentru a restabili securitatea reală. Aceste decizii vor fi luate. Există un singur subiect care distruge viaţa, şi anume Rusia. Există o singură modalitate de a proteja viaţa - este necesar să scoatem armata rusă de pe pământul ucrainean. Şi o vom face”, a adăugat liderul de la Kiev.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.