Regiunile Harkov, Odesa și Kiev, dar și alte regiuni ale Ucrainei au fost țintite de mai multe lovituri masive, au anunţat joi autorităţile locale. Atacurile violente din partea forțelor de ordine ruse încă sunt prezente în punctele strategice ale Ucrainei.

Lovituri puternice asupra mai multor regiuni din Ucraina

Acțiunile violente din partea forțelor armate rusești încă continuă la mai bine de la un an din momentul în care Rusia a atacat Ucraina. O mulțime de regiuni din Ucraina s-au transformat într-un morman beton, fiind abandonate total de populația care până atunci aveau o viață liniștită.

În capitala ucraineană Kiev au fost auzite explozii puternice. Chiar și după un an de zile, locuitorii capitalei tresar la auzul oricărui zgomot. De asemenea, presa locală a transmis că sunete de explozii sau auzit și în oraşul Sumî, iar o dronă a fost observată deasupra regiunii de vest a oraşului Lviv.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat pe contul său oficial de Telegram că exploziile s-au auzit în sud-vestul oraşului.

„Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei. Toate echipele de răspuns au fost trimise la faţa locului. Mai multe detalii urmează”, a scris primarul în postarea sa.

Forțele ruse atacă instalaţiile-cheie din Ucraina cu rachete şi drone, îngreunând astfel aprovizionarea cu apă, încălzire şi electricitate a mii de ucraineni.

"Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii Harkov. Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale”, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

Val de atacuri la Odesa și Kiev

Oficialul ucraineana a mai menționat că o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită în urma bombardamentelor rusești. În ceea ce privește regiunea Harkov, primarul Igor Terehov a declarat că a fost vizată "infrastructura energetică" şi că au fost raportate probleme cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

Citeste si:
Rusia, nou atac în Odesa. Catedrala Schimbarea la Față din Ucraina,...
Rusia, nou atac în Odesa....

În sudul țării, în regiunea Odesa, guvernatorul Maksim Marcenko a transmis că rachetele lansate de ruși au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale. Acesta a adăugat că în zonă a avut loc un atac cu mai multe rachete.

"Din fericire, nu au fost victime", a declarat el, adăugând că au fost instituite "restricţii în aprovizionarea cu energie electrică".

În capitala ucraineană Kiev, administrația militară locală a transmis că apărarea aeriană funcţiona. În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, i-a rugat pe oameni să rămână în adăposturi, deoarece atacurile pot fi oricând, oricum, în special asupra infrastructurilor esențiale.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.