Pentagonul a explicat de ce a declasificat imaginile cu drona americană MQ-9 Reaper doborâtă în Marea Neagră. Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că filmările demonstrează clar că Rusia „a mințit în mod categoric”.

Pentagonul a declasificat imaginile cu drona doborâtă de Rusia în Marea Neagră. Motivul

Oficialul american a afirmat că hotărârea de a publica filmarea a fost luată și pentru a „descoperi și pentru a fi clar pentru restul lumii felul în care rușii au mințit pur și simplu” despre producerea acestui incident. El a completat că videoclipul a oferit „dovezi clare și convingătoare”.

Totuși, Kirby a mai spus că imaginile nu pot oferi dovezi despre intențiile pilotului rus. „Nu știm dacă este și intenționat, videoclipul nu ne arată asta”, a menționat el. Oficialii americani și omologii lor ruși au fost într-o dispută deschisă cu privire la cauzele incidentului produs deasupra Mării Negre.


Primele imagini cu interceptarea dronei

Joi, Armata americană a făcut publice imaginile cu avioanele rusești care au interceptat drona Reaper deasupra Mării Negre în urmă cu două zile, incident care a dus la prăbușirea aeronavei.

Înregistrarea video desecretizată de Pentagon, care are 40 de secunde, a fost editată de armata SUA în ceea ce privește durata. Dar Pentagonul a subliniat că arată evenimentele în ordine cronologică.

În imagini se poate observa cum un avion Suhoi 27 se apropie și trece pe lângă drona MQ-9, lăsând în urmă două șuvoaie de combustibil. Ulterior, același avion sau perechea sa de misiune face aceeași manevră și se apropie și mai mult de dronă, moment în care transmisia imaginilor a fost întreruptă, probabil din cauza contactului fizic dintre aeronave.

Citeste si:
Cum poţi programa aceeaşi reclamă cu video, imagini sau texte color
Cum poţi programa aceeaşi...

Ultimele cadre arată că una dintre palele elicei este îndoită, ceea ce arată că americanii au avut dreptate când au susținut că a existat contact între Su-27 și Reaper, iar rușii au mințit când au afirmat că avionul lor nu a atins drona de supraveghere americană. Rusia a susținut, în tot timpul, că drona s-a prăbușit după ce a făcut „omanevră bruscă”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.