Un avion rusesc a provocat prăbușirea unei drone americane
Incidentul a avut loc marți dimineața. în jurul orei 8.00. Drona americană MQ-9 Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau deasupra Mării Negre. Potrivit unui oficial american, unul dintre avioanele rusești ar fi zburat în fața dronei și a eliberat combustibil în fața aeronavei fără pilot în mod intenționat.
La scurt timp, unul dintre avioane a deteriorat elicea dronei americane Reaper, aceasta aflându-se pe spatele dronei. În urma daunelor care au fost aduse asupra elicei, forțele SUA au fost nevoite să prăbușească drona Reaper în apele internaționale din Marea Neagră. Urmează ca astăzi, SUA să îl convoace pe ambasadorul Rusiei la Washington.
Care este versiunea Forțelor Aeriene americane cu privire la acest incident
În urma incidentului produs marți dimineață în apele internaționale ale Mării Negre, Forțele Aeriene americane au transmis un comunicat în care se menționează faptul că unul dintre avioanele rusești a lovit elicea dronei americane cu intenție pentru ca autoritățile americane să prăbușească drona în Marea Neagră.
„La aproximativ 7:03 AM, una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea MQ-9, determinându-l pe comandamentul american să ia decizia prăbușirii dronei MQ-9 în apele internaționale. De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Suhoi Su-27 au aruncat combustibil asupra dronei și au zburat în fața ei, într-o manieră nesăbuită și neprofesionistă. Acest incident demonstrează și o lipsă de competență, pe lângă neprofesionalism”, se arată în comunicat.
Generalul James Hecker, comandantul U.S. Air Forces Europe a declarat că aeronava MQ-9 desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional în momentul în care a avut loc lovitura din partea avionului rusesc, lucru care a și dus la prăbușirea și pierderea completă a dronei MQ-9.
Rusia, repetiții de război în Marea Neagră. Cum răspunde Ucraina...

Președintele Joe Biden a fost anunțat despre incident
Președintele SUA, Joe Biden, a fost anunțat despre incidentul care a avut loc în Marea Neagră în această dimineață de către consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.
Șeful statului american a spus că nu este obișnuit ca aeronavele rusești să intercepteze aeronave americane deasupra apelor Mării Negre, iar alte interceptări de acest fel nu au avut loc în ultimele săptămâni.
„Este intenția Departamentului de Stat să se adreseze oficialilor ruși și să facă cunoscute în mod expres și direct îngrijorările noastre legate de acest incident”, a spus Kirby, fără a menționa dacă a avut loc deja contactul între SUA și Rusia.
Citeste si:Prima zi din Aventour 2023: Am probat elixirul tinereții și am...
![]()
Rusia neagă ca ar fi lovit drona americă. Explicația oferită de ei
După incidentul care s-a produs în Marea Neagră, Ministerul rus al Apărării a declarat că avioanele rusești de luptă nu au intrat în contact cu drona americană MQ-9 Reaper. Ba mai mult, ministerul susține că drona s-a prăbușit din cauza „manevrelor bruște”.
„Luptătorii ruși nu și-au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu UAV și s-au întors în siguranță pe aerodromul lor de origine”, a spus ministerul apărării.
Ministrul Apărării spune că drona americană MQ-9 Reaper a intrat într-un zbor necontrolat, din această cauză ar fi pierdut altitudine și în cele din urmă s-a ciocnit de suprafața apei ca urmare a manevrei bruște.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro