Recent, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat Rusia că ar pregăti o lovitură de stat prin care să destabilizeze situația politică din țară, iar astfel să se ajungă la schimbarea puterii în stat. Autoritățile de la Moscova au negat aceste acuzații

Rusia nu confirmă acuzațiile aduse de Maia Sandu. Moscova nu planifică o lovitură de stat la Chișinău

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a fost indignat de acuzațiile aduse de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora Rusia ar pregăti o lovitură de stat la Chișinău.

„Astfel de afirmații sunt complet nefondate și lipsite de substanță”, a declarat Ministerul rus de Externe.

Recent, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat că Rusia că ar organiza și ar pregăti o lovitură de stat pentru a destabiliza situația politică din țară. Prin aceste acțiuni, Moscova ar schimba puterea în stat și ar împiedica aderarea la zona europeană. De asemenea, Rusia ar putea folosi Moldova în războiul cu Ucraina.

"Vorbim de diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici. Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numite opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii la Chişinău.", a declarat, luni, Maia Sandu.

Ucraina ar vrea să atragă Moldova „într-o confruntare dură cu Rusia”.

La rândul său, Rusia a acuzat Ucraina că lansează zvonuri false și intenția autorităților este să creeze tensiuni între Rusia și Moldova. Totodată, Moscova este de părere că prin aceste manevre, Ucraina ar vrea să atragă Moldova „într-o confruntare dură cu Rusia”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna trecută că un spion ucrainean ar fi descoperit un plan al serviciilor secrete rusești în care se regăsește „distrugerea Moldovei”. La rândul său, liderul de la Kiev a anunțat conducerea de la Chișinău despre planul diabolic al Kremlinului.

La doar câteva zile distanță de la anunțul lui Zelenski, guvernul Republicii Moldova a demisionat. Maia Sandu și-a exprimat de mai multe ori îngrijorarea față de prezența forțelor armate ruse în Transnistria și de intențiile Moscovei la adresa teritoriului moldovenesc.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.