Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a adus noi acuzații Occidentului precum că ar folosi Republica Moldova pentru a slăbi Rusia. Oficialul rus spune că Republica Moldova ar putea avea soarta Ucrainei.

Serghei Lavrov spune că Republica Moldova ar putea fi următoarea

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vine cu noi amenințări, de această dată în mare parte la adresa Republicii Moldova. Acesta spune că Occidentul se folosește de Moldova pentru a slăbi Rusia. Exact același pretext a fost anunțat și atunci când Rusia a decis să invadeze Ucraina.

Lavrov a declarat că țara din apropierea Rusiei care ar putea urma soarta Ucrainei este Republica Moldova, deoarece președintele țării, Maia Sandu, este nerăbdătoare ca țara să devină membru NATO. Oficialul rus spune că Maia Sandu este gata de orice.

"Este avută acum în vedere Republica Moldova pentru acest rol. În primul rând, pentru că (occidentalii) au putut să impună un șef de stat folosind metode nedemocratice. Un președinte care este, pur și simplu, nerăbdător să intre în NATO, care are cetățenie română și este pregătit de unirea cu România și care, în general, este gata de orice", a susținut Lavrov.

În nenumăratele discursuri ale președintelui de la Chișinău, aceasta a afirmat că susține o victorie a Ucrainei în urma războiului declanșat de Rusia. Maia Sandu spunea că în cazul unui eșec al armatei ucrainene, întreaga lume va fi în pericol. Se pare că aceste declarații nu au fost prea îmbucurătoare pentru autoritățile de la Moscova, mai ales că președintele moldovean a declarat că Rusia "trebuie oprită iar Ucraina, ajutată să câștige războiul".

Este sau nu gata Republica Moldova să intre în NATO

Președintele țării, Maia Sandu, a declarat că în urma declanșării războiului din Ucraina, Republica Moldova este în discuții cu privire la capacitatea statului de a se apăra şi despre posibilitatea de a se alătura unei „alianţe mai mari”. În urma acestei declarații, ministrul Apărării de la Chișinău a menționat că Moldova nu este încă pregătită pentru a face parte din blocul NATO.

Citeste si:
Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni...
Olaf Scholz, vizită în...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Februarie 2023 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.