Kim Kardashian a făcum o achiziție neașteptată la o licitație organizată miercuri la Londra. Vedeta americană de reality TV a cumpărat crucifixul Attallah, un celebru pandantiv purtat de prințesa Diana, a anunțat casa de licitații Sotheby's. 

Kim Kardashian a cumpărat un crucifix purtat de prințesa Diana

Crucifixul Attallah, un pandantiv făcut în anii 1920 de marele bijutier britanic Gerrard, a fost purtat în nenumărate rânduri de prințesa Diana. Luxosul obiect a fost vândut la licitație pentru o sumă de 163.800 de lire sterline, aproximativ 187.000 de euro, în cadrul unei licitații organizate miercuri la Londra.

Crucea de ametist, o varietate de cuarț violet, a fost cumpărată de un reprezentant în numele lui Kim Kardashian, a transmis Sotheby's, conform AFP.

Pandantivul, purtat la o gală caritabilă la Londra în 1987 de către prințesa Diana, a fost vândut pentru peste dublul prețului estimat. Obiectul este decorat cu diamante de 5,25 de carate.

„Bijuteriile deţinute sau purtate de prinţesa Diana sunt rareori disponibile pe piaţă, mai ales o piesă precum crucifixul Attalah, care este colorat, îndrăzneţ şi distinctiv”, a declarat Kristian Spofforth de la Sotheby's înainte de vânzare.

„Într-o oarecare măsură, acest pandantiv neobişnuit este simbolul încrederii tot mai mari a prinţesei în alegerile sale vestimentare şi de bijuterii, în acel moment special din viaţa ei”, a completat el.

Foto: sothebys.com

Kim Kardashian, acuzată că a „deteriorat iremediabil” rochia lui Marilyn Monroe

În 2022, Kim Kardashian a purtat rochia pe care Marilyn Monroe a îmbrăcat-o atunci când i-a cântat „Happy Birthday” președintelui Kennedy, în anul 1962, la gala Metropolitan Museum din New York. Muzeul Ripley's, care deţine faimoasa rochie, a negat ulterior acuzaţiile potrivit cărora Kim Kardashian ar fi deteriorat-o. Vedeta TV, care a ținut un regim drastic pentru a putea purta legendara rochie, nu a reacționat în urma polemicii apărute.

Citeste si:
Nimeni nu vrea terenurile Elenei Udrea; ANAF n-a găsit cumpărător....
Nimeni nu vrea terenurile...

Imaginile şi presupusele deteriorări cauzate rochiei, cumpărată la licitaţie de Muzeul Ripley's pentru suma record de 4,8 milioane de dolari, au suscitat numeroase critici pe reţelele de socializare în ultima perioadă.

La începutul lunii mai, reprezentanții muzeului Ripley's s-au bucurat că rochia, care nu a mai fost niciodată purtată după moartea actriţei Marilyn Monroe, i-a fost dată starletei Kim Kardashian cu ocazia Galei Met.

„S-au depus mari eforturi pentru a conserva această bucată de istorie. Cu ajutorul conservatorilor din modă, experţilor, arhiviştilor şi asiguratorilor, am făcut din starea rochiei principala noastră prioritate. Nicio probă nu a fost făcută, iar Kim Kardashian a îmbrăcat o replică (la sesiunile de probă, n.r.) înainte să participe la gală", au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat.

Citeste si:
VIDEO Mașina Zoiei Ceaușescu a fost vândută la o licitație
VIDEO Mașina Zoiei Ceaușescu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2023 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.