Mașina pe care i-au dăruit-o Nicolae și Elena Ceaușescu fiicei lor, Zoia, a fost scoasă la licitație și vândută la prețul de 20.000 de euro.

Mașina Zoiei Ceaușescu a fost vândută cu 20.000 de euro

Zoia Ceaușescu a primit cadou de la părinții săi, Nicolae și Elena Ceaușescu, un automobil marca Renault Fuego GTS care datează din anul 1983. Mașina i-a fost făcută cadou cu ocazia căsătoriei sale.

Mașina a fost utilizată mai mult pentru deplasările în afara Capitalei. Aceasta a fost scoasă la o licitație organizată de Casa Artmark având un preț de pornire de 500 de euro. Cu ani în urmă, automobilul costa peste 57.000 de franci, mașina fiind făcută la comandă special pentru Zoia Ceaușescu.

După ce soții Ceaușescu au fost înlăturați de la putere, iar regimul comunist a luat sfârșit, mașina Zoiei Ceaușescu a fost pusă sub sechestru de Procuratura generală, iar șapte ani mai târziu, autoritățile au decis să restituie bunurile personale.

Ce alte obiecte au fost vândute la licitație

La licitația „The perfect pair” au mai fost vândute și un automobil marca Fiat 124 Spider din anul 1973 la 18.500 de euro, un automobil marca Mercedes SL308 decapotabil din anul 1982 la valoarea de 17.000 de euro şi o mașină marca Jaguar XJR din anul 1994 la prețul de 6.250 de euro.

Printre alte obiecte care s-au adjudecat la o valoare impunătoare s-au numărat un ceas Rolex Oyster Perpetual din platină la prețul de 35.000 de euro, un ceas cu lanţ în forma unei flori din aur filigranat cu diamante şi miniaturi din email confecționat de Franz Carl Paul Telge, furnizor al familiei regale, pentru Regina Elisabeta a României, la prețul de 33.000 de euro. Un alt ceas de mână pentru bărbați marca Piaget Emperador din aur alb, pavat cu diamante a fost adjudecat la suma de 22.000 de euro și o geantă Hermes, Birkin 30, din piele Togo, de culoare Bleu du Nord a fost vândută cu 10.000 de euro.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.