Scott Forner, un colecționar și admirator al actriței Marilyn Monroe, a criticat, miercuri, compania care deține una dintre rochiile celebre ale fostei vedete de la Hollywood pentru faptul că i-a permis lui Kim Kardashian să poarte și să „deterioreze iremediabil” acea creație vestimentară la Gala Met 2022.

Gala Met 2022. Kim Kardashian e acuzată că a „deteriorat iremediabil” rochia lui Marilyn Monroe

Pentru a-și susține afirmațiile, Forner, care are un site dedicat actiței Marilyn Monroe, a publicat fotografii cu vestita rochie crem decorată cu cristale pe care actrița hollywoodiană a purtat-o în momentul când i-a cântat „Happy Birthday Mr. President” lui John F. Kennedy în anul 1962.

În imaginea din stânga este, potrivit spuselor sale, faimoasa vestimentație a lui Marilyn Monroe așa cum era înainte de seara de gală organizată la începutul lunii mai 2022 de Metropolitan Museum of Art din New York. Fotografia din dreapta, realizată de un prieten al lui Scott Forner, duminica trecută, în vitrina muzeului privat Ripley's din Hollywood, după ce Kim Kardashian a purtat acea rochie.

Se poate observa cu ochiul liber că sunt mici rupturi ale materialului textil în jurul fermoarului din spate și mai multe cristale lipsă sau altele care abia se mai țin într-un singur fir.

Imaginile şi presupusele deteriorări cauzate rochiei, cumpărată la licitaţie de Muzeul Ripley's pentru suma record de 4,8 milioane de dolari, au suscitat numeroase critici pe reţelele de socializare în ultima perioadă.

La câteva zile după publicarea imaginilor, Forner a revenit pe Instagram cu mențiuni, adăugând că „reproșurile vizau Muzeul Ripley's, care a permis ca rochia să fie purtată”.

„Orice vedetă căreia i s-ar fi propus să poarte acest articol vestimentar ar fi profitat de ocazie (...) Kim K. a fost pur şi simplu cea care a putut să facă acest lucru", a continuat el.

Citeste si:
Cum să alegi rochia de banchet perfectă pentru tine
Cum să alegi rochia de...

„Cei de la Ripley's aveau obligaţia de a proteja şi de a conserva acest articol istoric, dar nu au făcut-o. Rochia este acum iremediabil deteriorată şi ar fi fost probabil deteriorată de oricine ar fi purtat-o", a adăugat colecţionarul.

Reprezentanții muzeului nu au comentat declarațiile lui Forner. Nici Kim Kardashian, care a ținut un regim drastic pentru a putea purta legendara rochie, nu a reacționat în urma polemicii apărute.

Foto: themarilynmonroecollection.com

Rochia lui Marilyn Monroe, nepurtată după moartea actriței până la Gala Met 2022

La începutul lunii mai, reprezentanții muzeului Ripley's s-au bucurat că rochia, care nu a mai fost niciodată purtată după moartea actriţei Marilyn Monroe, i-a fost dată starletei Kim Kardashian cu ocazia Galei Met.

Citeste si:
Rihanna a devenit cea mai tânără miliardară din SUA
Rihanna a devenit cea mai...

„S-au depus mari eforturi pentru a conserva această bucată de istorie. Cu ajutorul conservatorilor din modă, experţilor, arhiviştilor şi asiguratorilor, am făcut din starea rochiei principala noastră prioritate. Nicio probă nu a fost făcută, iar Kim Kardashian a îmbrăcat o replică (la sesiunile de probă, n.r.) înainte să participe la gală", au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.