Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu a găsit cumpărător pentru terenurile care aparțin Elenei Udrea. La licitație nu s-a prezentat nimeni, astfel că prețul inițial de 800.000 de euro va fi redus cu 25%.

ANAF nu a găsit cumpărător pentru terenurile Elenei Udrea

Elena Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La scurt timp după anunțarea sentinței, ANAF a scos la vânzare șase terenuri și două mașini ale fostului ministru, prin care statul speră să recupereze o parte din prejudiciul creat.

Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF a organizat, pe 27 octombrie 2022, o primă licitație pentru vânzarea a șase terenuri din București, cu un preț de pornire al licitației de 3.296.136 lei, fără TVA. Imobilele Elenei Udrea au fost puse sub sechestru de DNA în februarie 2015.

În zadar, căci ANAF nu a găsit cumpărător, prin urmare prețul grupului de șase terenuri ar urma să scadă la următoarea încercare cu 25%, la aproape 600.000 de euro, conform procedurii obișnuite a ANAF în astfel de situații.

Terenurile sunt situate în apropierea lacului Străuleşti, iar ANAF le vinde pentru a recupera prejudicii în dosarele penale în care a fost condamnat fostul politician.

Reducerea preţului nu înseamnă neapărat şi că preţul de vânzare va fi mai mic. În trecut, au fost situaţii în care ANAF a pornit de la un preţ redus şi a vândut la o valoare mai ridicată chiar decât preţul iniţial.

Printr-o licitaţie asemănătoare, programată în noiembrie, ANAF vrea să vândă şi două maşini ale Elenei Udrea, respectiv un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani. După calculele ANAF, prejudiciul total de recuperat de către stat ar fi de peste 9 milioane lei.

Mercedes Benz S500


  • an fabricație 2005

  • km parcurși 201.418

  • benzină

  • cutie de viteze automată

  • culoare negru

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

Fiat 500


  • an fabricație 2012

  • km parcurși 70.547

  • benzină

  • cutie de viteze automată

  • culoare alb

Terenurile


  • cotă 1/2 teren intravilan - drum de acces, în suprafață de 596 mp

  • teren intravilan construcții - 884 mp din acte (882 mp din măsurători)

  • teren intravilan construcții - 883 mp din acte (885 mp din măsurători)

  • teren intravilan construcții - 882 mp din acte (883 mp din măsurători)

  • teren intravilan construcții - 882 mp din acte

  • teren intravilan construcții - 881 mp din acte

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, pe 7 aprilie. Înainte de pronunțarea sentinței, aceasta a părăsit țara și a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în vama Kulata, la granița cu Grecia. A stat în Bulgaria în arest preventiv până în data de 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în România pe 16 iunie.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2022 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.