Elena Udrea va mai rămâne pentru încă o săptămână în Bulgaria, după ce decizia de extrădare a fostului ministru a fost amânată pentru o săptămână.

Elena Udrea va mai aștepta decizia de extrădare încă o săptămână

Judecătorii de la Sofia au decis să amâne până pe 18 mai decizia de extrădare a Elenei Udrea în România, care trebuie să își ispășească pedeapsa stabilită de autoritățile române.

La începutul lunii aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din București a decis ca fostul ministru Elena Udrea să fie condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, decizia fiind definitivă.

Cu puțin timp înainte de pronunțarea deciziei, Elena Udrea a reușit să fugă din România, însă a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia. Fostul ministru a fost reținut de autoritățile bulgare și a rămas în arest până la decizia de extrădare în România.

Elena Udrea a cerut judecătorilor din Bulgaria să nu fie extrădată în România, deoarece în închisorile din țară nu va putea fi tratată de osteoporoză, boală de care suferă.

Cererea fostului ministru a fost respinsă, însă avocaţii Elenei Udrea au întocmit o contestaţie pentru această decizie. Urmează ca săptămâna viitoare, autoritățile de la Sofia să vină cu o decizie finală.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.