După Macedonia de Nord și Muntenegru, încă o țară din Europa a anunțat că se retrage din competiția Eurovision din 2023.

Încă o țară renunță la participarea la Eurovision 2023

De curând, Macedonia de Nord și Muntenegru au anunțat că se retrag din competiția Eurovision 2023 din cauza taxei pe care trebuie să o achite pentru participare. Recent, s-a alăturat și Bulgaria acestei decizii. Statul european a anunțat că nu va participa în această ediție la concursul muzica din cauza sumei mari pe care trebuie să o achite pentru a participa.

BBC News a transmis că țările europene trebuie să achite în acest an o taxă mai mare pentru a compensa banii pierduţi după excluderea Rusiei din concurs. EBU, organizatorii concursul, au confirmat o listă de 37 de participanţi pentru concursul din 2023.

Taxele pe care trebuie să le achite fiecare țară în parte nu au fost făcute publice, însă se cunoaște că suma totală pentru toți participanţii ajunge la aproximativ 5 milioane de euro, iar gazda plăteşte o sumă suplimentară. Prin urmare, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reuşit să treacă de semifinala concursului de anul acesta.

Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool

Țările achitau taxa și în funcție de mărimea țării și alte detalii. Rusia avea o contribuție financiară destul de semnificativă în acest concurs, însă țara a fost exlusă după ce a invadat Ucraina. Eurovision Song Contest 2022 a fost câștigat de Ucraina, însă din cauza condlictului militar care are loc în acea zonă și imposibilitatea de a se pregăti în timp util de concurs, ediția din 2023 va avea loc la Liverpool, oraș din Marea Britanie.

„EBU se angajează să menţină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plăteşte o taxă care este calculată în funcţie de numărul de ţări care concurează în spectacolul din acel an şi de contribuţia lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru şi abonamentele sunt calculate în funcţie de factori care iau în considerare dimensiunea relativă şi statutul financiar al membrului”, au transmis organizatorii pentru BBC News.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.