Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat în regim de urgență vaccinul booster bivalent împotriva Omicron pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani.

Vaccinul pentru copii de la Moderna a fost autorizat

Compania Moderna indică dozele recomandate: 0,025 mg pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și 0,05 mg pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Un copil poate fi imunizat cu vaccinul booster doar după ce a fost vaccinat complect cu unul dintre vaccinurile anti-COVID.

„Suntem mândri că am primit autorizația pentru rapelul nostru actualizat și bivalent COVID-19 pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani", a declarat Stéphane Bancel, director executiv al companiei Moderna.

Compania Moderna lucrează în prezent la cererea în regim de urgență pentru aprobarea vaccinului său pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. În cursul acestui an se așteaptă ca documentul să fie finalizat.

Alte informații cu privire la siguranța oamenilor


  • Persoanele cu antecedente cunoscute de reacție alergică severă (de exemplu, anafilaxie) la oricare dintre componentele vaccinului nu pot fi imunizate.

  • În cazul în care apare o reacție anafilactică acută în urma imunizării cu un vaccin trebuie să fie disponibil imediat tratamentul medical adecvat pentru gestionarea reacțiilor alergice imediate.

  • Datele ulterioare comercializării arată riscuri crescute de miocardită și pericardită, mai ales în decurs de 7 zile după a doua doză. La bărbații cu vârsta sub 40 de ani și la cei mai în vârstă riscul este mai mare.

  • Sincopa (leșinul) este posibil în asociere cu administrarea vaccinurilor injectabile. Trebuie instituite proceduri pentru a evita rănirea în urma leșinului.

Citeste si:
Aproximativ 3.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în ultima...
Aproximativ 3.000 de noi...


  • Persoanele imunocompromise, inclusiv persoanele care primesc tratament imunosupresor, pot avea un răspuns diminuat la vaccin.


  • Este posibil ca vaccinul să nu acționeze în mod egal la toate persoanele vaccinate.


  • Reacțiile adverse care au fost înregistrate în cadrul studiilor clinice după imunizarea cu vaccin cuprind durere în zona unde a fost făcută injecția, oboseală, frisoane, greață/vomă, umflături/tensiune axilară, febră, umflături la locul de injectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.