Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, că în perioada 16 - 22 ianuarie 2023, au fost raportate 2.968 de noi cazuri infectare cu coronavirus.

Aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână

Ministerul Sănătății anunță că în 810 dintre cazurile înregistrate în ultima săptămână au fost la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 228 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.322.648 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa înregistrată la 14 zile fiind de 0,25. În ultima săptămână au fost efectuate 12.172 de teste RT-PCR şi 67.004 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.723.342 de teste RT-PCR şi 12.600.360 teste rapide antigenice.

A fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus

Cercetătorii au descoperit cea mai recentă subvariantă de coronavirus, care derivă din varianta Omicron. Oficial, aceasta este numită XBB.1.5. Noua tulpină este răspândită în SUA și se consideră că 70% dintre noile cazuri sunt infectate anume de această tulpină. Noua variantă a început să se răspândească și în Marea Britanie. Spre deosebire de celelalte tulpini, aceasta se răspândește mult mai rapid față de toate celelalte și pare a fi mai puțin periculoasă decât primele variante ale coronavirusului.

Bilanț România: 27 de morți din cauza gripei

140 de mii oameni au ajuns la medic cu infecţii respiratorii în ultimele zile. Diagnosticele sunt variate, de la gripă la COVID-19, viroze sau penumonii. Peste 5000 de români s-au îmbolnăvit de gripă în ultima săptămâna.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Simptome gripă

Gripa debutează brusc și violent:


  • febră peste 38 grade Celsius;

  • stare de oboseală;

  • frisoane;

  • transpirație abundentă;

  • tuse uscată;

  • dureri de cap;

  • dureri oculare;

  • dureri de gât/roșu în gât;

  • greață;

  • vărsături;

  • diaree;

  • pierderea poftei de mâncare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.