Regina Elisabeta a II- a Marii Britanii a murit în data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Medicii au devenit îngrijorați cu privire la starea sa de sănătate în acea zi, după o evaluare amănunțită, și au recomandat familiei ca suverana să rămână sub supraveghere medicală permanentă la Castelul Balmoral din Scoția. După anunțul specialiștilor, toți membrii familiei regale s-au adunat la castelul Balmoral. La scurt timp, regina și-a dat ultima suflare. Joi, National Records of Scotland a dat publicității certificatul de deces al acesteia. 

Cauza oficială a morții Reginei Elisabeta a II-a

National Records of Scotland a dat publicității, joi, certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, potrivit acestuia, ea a murit de bătrânețe. În certificat sunt menționate data și ora morții, anume 8 septembrie, 15:10, și locul, respectiv castelul Balmoral din Scoția, conform BBC. Documentul a fost semnat de fiica reginei, Prințesa Anne. Moartea suveranei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

În certificatul de deces se arată și numele părinților săi, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon. Pe 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie. „Regina a murit în pace, în această seară, la Balmoral”.

În jurul orei 12:30, în aceeași zi, Palatul a transmis un comunicat în care devoala că medicii erau îngrijorați de starea de sănătate a reginei și că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunțat, în mod oficial, la ora 18:30.

Regina Elisabeta a II-a și-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu două zile înainte de trecerea în neființă, când a numit-o pe Liz Truss în funcția de premier. Suverana suferea, de la finalul anului trecut, de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”, care au obligat-o să se retragă din aproape toate angajamentele publice.

Prima imagine cu piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, săptămâna trecută, alături de soțul ei, Prințul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor. În urmă cu câteva zile, Palatul Buchingham a făcut publică prima imagine cu noua piatră funerară de la locul unde a fost înmormântată suverana.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Piatra este făcută din marmură neagră belgiana, iar pe ea apar următoarele nume: regina Elisabeta a II-a (1926-2022), prinţul consort Philip (1921-2021) şi părinţii reginei Elizabeth II, regele George VI (1895-1952) şi Elizabeth (1900-2002).


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.