Casa Regală a stabilit programul pe zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Din cauza faptului că Regina a decedat la Balmoral, calendarul evenimentelor va fi unul special.

Întreg programul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a

Zilele următoare, Familia Regală va urma un program special organizat pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a.

Duminică, 11 septembrie, sicriul Reginei Elisabeta a II-a a părăsit palatul Balmoral și se va îndreaptă către Londra. Acesta va trece prin orașele Aberdeen și Dundee și pe lângă Perth. Luni după amiază, sicriul va ajunge și va fi depus la Palatul Holyroodhouse.

Luni, 12 septembrie, regele și regina Consoartă vor merge la Westminster Hall pentru ca membrii Camerelor Comunelor și Lorzilor să își exprime condoleanțele, după care vor zbura la Edinburgh, unde vor vizita Palatul Holyroodhouse. Charles al III-lea va participa la un serviciu de rugăciune pentru Regină la Catedrala St Giles. Tot luni, regele va avea o audiență cu prim-ministru, urmată de o audiență cu președintele parlamentului scoțian. Regele și regina Consoartă vor ajunge la parlamentul scoțian pentru a primi condoleanțe. După amiaza, se va forma o procesiune ceremonială în curtea palatului din Holyroodhouse, după care sicriul va porni către Catedrala St Giles. Sicriul monarhului britanic va fi depus în catedrală pentru a le permite oamenilor să-și ia rămas bun. Luni seară, Regele va participa la o priveghere cu membrii familiei regale la Catedrala St Giles.

Marți, 13 septembrie, Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a va însoți sicriul care va fi transportat cu avionul către Londra. Acesta va fi depus la Palatul Buckingham în prezența Regelui Charles al III-lea și reginei consoarte, Camilla. Tot marți, Charles și Camilla vor merge la Catedrala Sf. Ana pentru a fi prezenți la o slujbă de pomenire și rugăciune.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, 19 septembrie

Miercuri, 14 septembrie, sicriul monarhului va fi dus într-o procesiune publică prin centrul Londrei, după care va fi depus la Westminster Hall. Următoarele patru zile sicriul se va afla acolo, iar oamenii vor putea veni în pelerinaj. Procesiunea va trece prin Queen's Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard.

Citeste si:
Aniversare tristă pentru Prințul Harry. Acesta împlinește 38 de ani
Aniversare tristă pentru...

Joi, 15 septembrie va continua pelerinajul la catafalcul Reginei.

Vineri și sâmbătă, 16-17 septembrie, Regele Charles va merge în Țara Galilor și va avea o serie de întâlniri la Londra. Pelerinajul la catafalcul Reginei va continua și se va încheia în dimineața înmormântării ei.

Duminică, 18 septembrie. Șefi de stat și membri ai familiilor regale străine vor sosi la Londra pentru a participa la înmormântare.

Luni, 19 septembrie, va avea loc slujba de înmormântare de stat a Reginei la Westminster Abbey. Sicriul ei va fi dus de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, însoțit de membrii familiei regale. Întregul eveniment va fi transmis live de televiziunile din toate colțurile lumii.

Sicriul Reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. Regina va fi înmormântată la capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George. Tot luni, va avea loc o slujbă de înmormântare la care vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale.

Citeste si:
Prinţul Harry, un ultim mesaj emoționant dedicat Reginei Elisabeta...
Prinţul Harry, un ultim mesaj...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2022 - 06 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.