Patru oameni au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți, în urma unui incendiu urmat de o explozie produse, noaptea trecută, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze aflată pe un șantier de pe autostrada A7. ISU Vrancea a dezvăluit cauza incendiului: scânteie mecanică, urmare a lucrărilor de pe șantier. Inspectorii ITM fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate și sănătate în muncă.

Cauza exploziei de la Călimănești: Scânteie mecanică, urmare a lucrărilor de pe șantier

Alarma a fost dată azi-noapte, în jurul orei 01:30. La acea oră, 10 muncitori lucrau pe şantierul autostrăzii A7. O magistrală de gaz din Călimănești a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul a fost urmat de o explozie. Muncitorii care operau un utilaj au atins conducta.

Cei patru muncitori care au murit erau angajați ai unei firme care lucrează la construcția autostrăzii A7. Planul roșu de intervenție a fost activat. La fața locului au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURG, o autospecială de transport persoane și victime multiple a ISU Vrancea și cinci ambulanțe ale SAJ Vrancea. Incendiu a fost lichidat după aproximativ trei ore.


  • Alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă la Focșani, Adjud și Odobești.

ISU Vrancea a transmis, joi dimineața, concluziile finale după verificările făcute la locul expoloziei urmate de incendiu, pe Autostrada A7.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, potrfivit ISU Vrancea.

Directorul CNAIR, declarații după explozia din Călimănești

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a transmis condolenațe familiilor constructorilor decedați și însănătoșire celor răniți în explozia care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi pe Autostrada A7.

Citeste si:
Cinci morți după tragedia de la Crevedia. Cine este a cincea...
Cinci morți după tragedia de...

„Transmit condoleanțe familiilor constructorilor care și-au pierdut viața în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Focșani-Bacău. Totodată, doresc însănătoșire grabnică celor care au fost răniți în acest accident. Încă o dată se dovedește că meseria de constructor este grea și presupune riscuri”, a transmis, joi dimineața, Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Inspectorii ITM fac cercetări

Inspectorul șef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate și sănătate în muncă. Aceasta a menționat că nu are cunoștințe de alte sesizări privind acest șantier.

„Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a spus Botezatu, care a precizat că cercetarea este una amplă.

Citeste si:
Explozie puternică la Șantierul Naval Midia. Trei muncitori au fost...
Explozie puternică la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2023 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.