O explozie puternică a avut loc, vineri dimineață, la Șantierul Naval Midia. Trei angajați au fost răniți în urma deflagrației.

Explozie la o navă de pe Șantierul Naval Midia

O explozie s-a produs la o navă de transport mărfuri. Aceasta se afla în reparații. În urma exploziei, trei mucnitori au fost răniți, dintre care doi s-au ales cu arsuri.

"O explozie puternică s-a produs în această dimineață la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Nava de transport mărfuri generale se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia.", a transmis conducerea Autorității Navale Române.

La fața locului au ajuns de urgență Stația Midia, cu 2 autospeciale cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD B. Detașamentul Port, cu 1 autospecială de transport persoane victime multiple. Detașamentul Fripis a trimis 1 autospecială cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Detașamentul Palas cu 1 SMURD C și 2 ambulanțe SAJ.

„Au fost alocate la locul intervenţiei 4 autospeciale de intervenţie, 2 ambulanţe de la ISU şi 2 de la SAJ, un echipaj de transport victime-multiple o maşină de descarcere şi un echipaj C.B.R.N. La faţa locului, s-a confirmat că a fost vorba despre o explozie, neurmată de incendiu şi trei persoane care au fost implicate. Nava e ancorată la doc, se executau reparaţii. Acesta a fost şi motivul pentru care a avut loc explozia: a fost vorba despre o acumulare de gaze, care s-au aprins.”, a declarat Alexandru Costache, șef centru operațional ISU Dobrogea.

În urma exploziei de proporții, cei trei muncitori care au fost transportați la spital pentru a primi îngrijirile medicale.

Care este cauza producerii exploziei

Din primele informații, explozia care s-a produs vineri dimineață la Șantierul Naval Midia (Cap Midia), în urma căreia au fost răniți trei muncitori, ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaze și s-a produs în momentul în care se efectuau reparații la o navă.

Citeste si:
Cinci morți după tragedia de la Crevedia. Cine este a cincea...
Cinci morți după tragedia de...

Explozia nu a provocat un eventual incendiu. Până în prezent au fost înregistrate doar trei victime care au fost rănite, incidentul fiind fără decese. Doi muncitori s-au ales cu arsuri nivelul feței, iar al treilea este intoxicat cu fum. În urma exploziei nici o persoană nu a decedat. Se presupune că explozia ar fi avut loc la un motor termic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2023 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.