Numărăm deja cinci morți după explozia de la Crevedia. În această dimineață, s-a stins, la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, unul dintre cei patru muncitori nepalezi care erau angajați la stația de GPL. Bărbatul de 34 de ani, care ar fi făcut un credit bancar pentru a putea veni în România la muncă, a avut un destin trist. A ajuns la noi în țară pentru a lucra într-o spălătorie, dar s-a trezit la depozitul de gaz.

Cine este a cincea victimă a exploziei din Crevedia

Rudele au spus că, inițial, bărbatul trebuia să lucreze la o spălătorie auto și abia când a ajuns în România a aflat că va munci la stația GPL.

Între timp, în Crevedia cel de-al treilea bărbat care a murit în urma deflagraţiilor este înmormântat. Bărbatul în vârstă de 64 de ani şi-a pierdut viaţa în urma suflului exploziei. Bilanțul a ajuns la 5 morți în urma tragediei.

După slijba de înmormântare, oamenii din comună au afirmat că se vor îndrepta către Primărie pentru a protesta și pentru a-și striga nemulțumirile.

Patronii firmei GPL trimit avocații la înaintare

Patronii stației de GPL și-au trimis avocații să discute cu localnicii pe care i-au lăsat pe drumuri.

„Intenţia noastră este aşa: de a acoperi absolut toate pagubele - orice stricăciuni, până la animale, până la bunurile din casă”, spune Florin Cojocaru, avocatul firmei FLAGAS, în timp ce localnicii protestează: „Dar vieţile oamenilor? Dar la mine? E daună totală! Vreau să intru în casă! Eu sunt pe drumuri!”

Edilul comunei, în schimb, are agrenda ocupată cu bani de împărțit pentru cele trei echipe de fotbal finanțate de Primărie sau cu acordarea unui teren pentru fratele consilierului său.

Când este confruntat, se ascunde. Doar avocații au reușit să intre în biroul său, celorlalți oameni nu le este permis fiindcă cineva din interiorul primăriei ține ușa ca presa să nu aibă acces.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2023 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.