Rusia a interzis importul de produse agricole din aproape toate raioanele Republicii Moldova, începând din 15 august. Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii Rosselhoznadzor, instituţia care se ocupă cu monitorizarea calității produselor alimentare în Rusia.

Rusia a interzis importul produselor agricole din Republica Moldova

Potrivit publicației Ria Novosti, Rusia a interzis importul de produse agricole din Republica Moldova din motivul că în produse au fost depistate niște subtanțe periculoase pentru sănătate.

„Motivul interdicţiei a fost detectarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldoveneşti care intră pe teritoriul Rusiei, despre care partea moldovenească a fost informată în mod repetat”, au declarat reprezentanţii Rosselhoznadzor, citaţi de agenţia rusească Ria Novosti.

Merge vorba despre niște care dăunători care au fost depistaţi în produsele moldoveneşti, iar interdicţia Rusiei are drept scop să apere populația țării de asemenea substanțe care le pot afecta sănătatea.

Instituția rusă care se ocupă de calitatea produselor, Rosselhoznadzor, a pus pe lista neagră majoritatea raioanelor din Republica Moldova: Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făşelti, Floreşti, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Orhei, Rezina, Râşcani, Sângerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Taraclia, Teleneşti şi Ungheni. De asemenea, interdicţiile se aplică şi la municipiile Chişinău şi Bălţi, dar şi UTA Găgăuzia.

Ria Novosti mai precizează că în 2022, Moldova a exportat în Rusia în jur de 168 de mii de tone de produse agricole, cele mai multe dintre culturi au fost mere, prune, struguri şi cireşe. Potrivit Rosselhoznadzor, pe parcursul anilor 2021 şi 2022, în produsele agricole importante din Republica Moldova au fost depistate 11 tipuri de subtanțe periculoase de 93 de ori.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Este bine cunoscut faptul că în mare parte, nordul Republicii Moldova își realizază marfa agricolă în Rusia, deoarece este cel mai aproape și este convenabil ca preț. Rusia importă cel mai mult fructe și legume.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.