Un număr de 24 de persoane, dintre care şase copii, au murit în Fâşia Gaza de la izbucnirea violenţei între Israel şi gruparea Jihadul Islamic, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană.

(Sursa palestiniană) Violențe în Gaza: 24 de morți, inclusiv șase copii. Egiptul încearcă să medieze

Conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, începând de vineri atacurile israeliene s-au soldat, de asemenea, cu 215 răniţi. Autorităţile israeliene contrazic aceste informaţii şi dau asigurări că mai mulţi copii palestinieni au fost ucişi sâmbătă seara la Jabalia (nord) în urma unui atac cu rachetă eşuat al Jihadului Islamic ce viza teritoriul Israelului.

„Forţele de securitate israeliene nu au lovit Jabalia în ultimele ore", a declarat biroul premierului israelian Yair Lapid într-un comunicat.

Într-un spital din Jabalia, jurnaliştii AFP au văzut cadavrele a şase persoane, inclusiv trei copii. Noua confruntare, care a început vineri, este cea mai gravă între statul evreu şi organizaţiile armate din Fâşia Gaza după războiul din mai 2021, care în 11 zile a făcut 260 de morţi de partea palestiniană, inclusiv combatanţi, şi 14 morţi de cea israeliană, dintre care un soldat, potrivit autorităţilor locale.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte pentru o săptămână de raiduri în Gaza care vor viza organizaţia Jihadul Islamic. A informat, de asemenea, că a ucis 15 luptători ai acestei grupări, printre care un comandant şef, Tayssir Al-Jabari.

„Bătălia abia începe", a declarat Mohammed Al-Hindi, un oficial al Jihadului Islamic, organizaţie care trage rachete înspre Israel.

Surse egiptene au declarat pentru AFP că Egiptul, un intermediar istoric între Israel şi grupările armate din Fâşia Gaza, încearcă să stabilească o mediere. În timpul unui discurs, preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a afirmat că acţionează "neobosit" pentru restabilirea calmului, notează Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.