Unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Paris, Catedrala Notre-Dame, este pe cale de a fi redeschisă în 2024. Lucrările de restaurare a monumentului parizian vor începe la sfârșitul verii, iar cel mai probabil, din 2024 credincioșii și turiștii vor putea vizita din nou biserica, a anunțat ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak.

Catedrala Notre-Dame se va redeschide în 2024

Catedrala care datează încă din secolul al XIII-lea a ars în aprilie 2019, provocând un puternic impact emoțional pentru țări din diferite colțuri ale lumii. Din momentul tragediei a fost întocmit un proiect de restaurare a catedralei care vizeazăurmărește readucerea acesteia la designul său de dinaintea incendiului.

„Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestor lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioşi şi pentru public", a declarat Abdul Malak în timp ce vizita locul.

După ce catedrala a ars, preşedintele Emmanuel Macron a menționat că monumentul va fi reconstruit și a promis că îl va redeschide pentru credincioşi și turiști până în 2024, moment în care Franţa va fi gazda Jocurilor Olimpice. Catedrala va fi restaurată astfel încât să arate ca înainte, în special turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800. Pentru această lucrare a fost ales lemn nou.

După finisarea fazei de siguranţă în 2021 şi a lucrărilor de curăţare a interiorului catedralei, reconstrucţia acesteia implică refacerea structurii din lemn a acoperişului, a bolţilor şi a turlei. Îniante de a suferi acest incendiu, cunoscuta catedrală din Paris a primit 12 milioane de vizitatori, a găzduit 2.400 de slujbe religioase şi 150 de concerte în fiecare an.

Incendiu de proportii la Catedrala Notre Dame din Paris

Un puternic incendiu a izbucnit în luna aprilie 2019 la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luând decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocoşatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.