Yuppy 15 Aprilie 2019 21:15 de Clara Vacaru
 Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luând decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului, conform AFP şi Reuters.

UPDATE: Turla octogonala in forma de sageata a Catedralei Notre-Dame din Paris, cuprinsa de un incendiu urias, "tocmai s-a prabusit", a anuntat luni Emmanuel Gregoire, adjunctul primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, care a deplans "pagube colosale", informeaza France Presse.

"De acum inainte, a fost lansata o misiune speciala pentru a incerca sa se salveze toate operele de arta care pot fi salvate. Prioritatea a fost acordata securizarii zonei inconjuratoare pentru protejarea turistilor (...) de riscul de colaps", a adaugat el la un canal de stiri.


Martorii, citaţi de Reuters au relatat că se putea vedea fum ieşind din acoperişul catedralei, iar flăcările erau vizibile în zona celor două clopotniţe ale catedralei.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocoşatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.