Rusia a dezmințit relatarea presei americane despre 75.000 de soldați ruși pierduți în Ucraina și a calificat știrea ca fiind falsă. Bilanțul aparține unei reprezentante a Partidului Democrat în Camera Reprezentanților din SUA.

„Știre falsă”: Rusia dezminte relatarea presei americane despre 75.000 de soldați ruși pierduți în Ucraina

Rusia a calificat joi drept „ştire falsă'' o relatare apărută în presa americană ce susţine că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina circa 75.000 de soldaţi, morţi sau răniţi, bilanţ atribuit de respectivele mass-media unei reprezentante a Partidului Democrat în Camera Reprezentanţilor din SUA, potrivit agențiilor EFE și DPA, citate de Agerpres.

„Acestea nu sunt date furnizate de Administraţia SUA, ci o relatare din presă. În ziua de azi, nici cele mai serioase publicaţii nu evită difuzarea a tot felul de ştiri false”, a atras atenţia purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a remarcat de asemenea că aceasta a devenit o practică tot mai frecventă.

Reacția oficialului vine după ce publicația New York Times și postul CNN au relatat, citând o membră democrată a Camerei Reprezentanților din SUA, Elissa Slotkin, că aproape 75.000 de soldați ruși au fost omorâți sau răniți de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Numărul ar echivala cu aproape jumătate din efectivele militare angajate de Rusia în acest conflict.

Rusia nu a mai actualizat informațiile publice despre pierderile sale în Ucraina din 25 martie, când a anunțat 1.351 de morți în rândul forțelor sale. În schimb, presa rusă de opoziție a susținut că poate confirma numele a cel puțin 4.515 de militari ruși morți în campania militară din Ucraina, în timp ce secrete americane şi britanice au estimat săptămâna trecută la circa 15.000 numărul militarilor ruşi ucişi. La rândul ei, și Ucraina refuză să publice date despre pierderile de partea sa, informații despre care Kievul afirmă că sunt secrete de stat.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Medvedev a publicat o hartă a Europei, unde Ucrainei îi revine doar regiunea Kiev

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său din Telegram o hartă a Europei, unde Ucrainei îi revine doar regiunea Kiev, a relatat joi publicația rusă Vedomosti. În postarea sa, Medvedev susţine că ar exista analişti occidentali, fără a-i nominaliza, care ar vedea în acest fel viitorul stat ucrainean, notează cotidianul citat.

Pe una din hărţile publicate de fostul preşedinte rus, şapte regiuni ucrainene sunt trecute la Polonia, una la Ungaria, două la România şi 13 regiuni plus Peninsula Crimeea la Rusia. Astfel, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev, conform hărţii publicate de Medvedev în ziua în care Ucraina sărbătoreşte, pentru prima oară, Ziua statalităţii.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

„Unii analişti occidentali consideră că aşa va fi în realitate", scrie sub această hartă Dmitri Medvedev.

Foto: www.pravda.com.ua


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.