Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat miercuri pe contul său de Telegram o hartă în care este ilustrată o nouă Ucraină, aceasta fiind dezmembrată și împărțită între Rusia, Polonia, România și Ungaria. Medvedev susține că această hartă a fost creată de „analiștii occidentali”.

Medvedev prezintă o hartă cu Ucraina dezmembrată și împărțită între alte state

Potrivit hărții postate de Dmitri Medvedev, teritoriul Ucrainei ar fi compus doar din regiunea capitalei Kiev, iar restul fiind împărțit între Rusia, Polonia, România și Ungaria.

În urma acestei postări, presa din Ucraina a menționat că puterea de la Kremlin a mai demonstrat încă o dată că scopul lor este distrugerea Ucrainei.

„În acest fel, Dmitri Medvedev a recunoscut încă o dată că scopul Rusiei este distrugerea Ucrainei”, scrie presa ucraineană.

Propaganda rusă folosește destul de des narativul dezmembrării Ucrainei și împărțirii teritoriului cu vecinii occidentali. Nu este nici pentru prima oară când autoritățile de la Moscova dau de înțeles că scopul lor este împărțirea teritoriului Ucrainei, chiar dacă în data de 24 februarie, în momentul în care forțele armate ruse au invadat teritoriul ucrainean, președintele rus Vladimir Putin a declarat că această misiune este una de demilitarizare și denazificare a teritoriului.

Deja de mai multe ori, oficialii de la Kremlin au discutat despre un plan creat de SUA pentru a susține trecerea unei părți însemnate din teritoriul ucrainean către Polonia.

În Ucraina în continuare au loc lupte grele, iar soldații încearcă să țină piept și să nu permită cucerirea teritoriilor ucrainene de către soldații ruși. Sunt mai bine de 5 luni de război sever între cele două state, timp în care întreaga populație a avut de suferit, atât din cauza emoțiilor, cât și din cauza schimbărilor pe plan economic.

Volodimir Zelenski: Ucraina va ajuta Europa „să reziste presiunii energetice ruse”

Ucraina se pregăteşte să-şi mărească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice" a Rusiei, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

„Vom creşte exporturile noastre de energie electrică către consumatorii din Uniunea Europeană", a declarat Volodimir Zelensky în discursul său zilnic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.