Derek Chauvin, polițistul american care l-a ucis pe afro-americanul George Floyd a fost condamnat joi, 7 iulie, la 21 de ani de închisoare.

Derek Chauvin (46 de ani) fusese condamnat în primă instanță la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru crimă, de către justiţia statului Minnesota, dar a făcut apel la sentinţă.

Derek Chauvin, condamnat la 21 de ani de închisoare

La sentința de joi, 7 iulie, fostul agent de poliție a primit o condamnare de 21 de ani de închisoare, pentru încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd.

"Nu ştiu de ce ai făcut asta, dar să-ţi pui genunchiul pe gâtul cuiva până moare este greşit. Şi pentru asta trebuie să fii aspru pedepsit", a explicat magistratul din acest proces răsunător.

După condamnare, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd "să reuşească în viaţă", fără să-şi ceară scuze sau să exprime nici cea mai mică remuşcare, scrie digi24.ro.

Mama sa, Carolyn Pawlenty, a dat asigurări că nu este un rasist fără inimă, înainte de a adăuga că "toate vieţile contează, indiferent de culoarea pielii", deturnând sloganul Black Lives Matter (Vieţile negre contează).

Chemat la bară, fratele celui decedat, Philonise Floyd, a cerut "pedeapsa maximă" împotriva lui Derek Chauvin, spunând că nu a dormit de la tragedie.

La 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor polițiștilor din SUA.

Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.