Un tânăr de 25 de ani a fost ucis într-o operațiune a poliției din Ohio, Statele Unite, după ce a refuzat să oprească la un control în trafic și a fugit din mașină. Polițiștii porniți pe urmele lui au tras nu mai puțin de 90 de focuri, iar pe trupul tânărului au fost găsite 60 de răni de gloanțe.

Jayland Walker a fost ucis pe 27 iunie, după ce a fost oprit în trafic și a refuzat să oprească mașina. În cele din urmă, el a coborât din autoturism și a luat-o la fugă, cu polițiștii pe urmele lui. Oamenii legii au tras în direcția bărbatului de 90 de ori, iar 60 dintre gloanțe l-au nimerit, fapt confirmat și de către poliția din Akron, unde a avut loc incidentul.

Jayland Walker, ucis după ce s-au tras asupra lui 90 de gloanțe

Oamenii legii spun că individul a tras un foc de armă și a fugit, iar în mașina sa a fost găsită o armă. Ulterior, au fost publicate 13 video-uri înregistrate cu camerele de corp ale ofițerilor de poliție care au participat la această operațiune. În momentul în care a fost găsit, Jayland Walker nu avea nicio armă asupra sa.

Avocatul Bobby DiCello, care reprezintă victima, spune că trupul acesteia era ciuruit de gloanțe.

„Corpul lui este ciuruit de gloanțe, fața lui este ciuruită de gloanțe, este o priveliște zguduitoare”, a spus avocatul, pentru Beacon Journal, potrivit libertatea.ro.

Potrivit poliției, Walker a fost oprit în trafic pentru o infracțiune rutieră. El ar fi tras un foc și devenise o „amenințare mortală”. La un moment dat, a abandonat autoturismul și a fugit.

„Nu știm numărul exact de focuri trase. Opt polițiști au fost direct implicați”, a declarat comisarul de poliție Stephen Mylett.

Cazul lui Walker amintește, încă o dată, de operațiunile mortale ale polițiștilor din SUA. Astfel de incidente au loc des și dus la proteste masive. Amintim aici cazul răsunător al lui George Floyd, care a fost ucis în anul 2020, într-o operațiune controversată a poliției. Moartea sa a dus la mișcarea Black Lives Matter (BLM) și la proteste ample în toată lumea.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.