Autoritățile de la Kiev au anunțat că elevii vor reveni în băncile școlilor în luna septembrie. Copiii vor merge la cursurile fizice după ce și-au întrerupt activitatea educațională la sfârșitul lunii februarie, când forțele armate ruse au invadat Ucraina și au pornit un război militar.

Elevii din Kiev revin la școală în septembrie

În timpul de față, școlile din Kiev nu activează deoarece se află în vacanța de vară. După invazia trupelor armate de la Moscova, unităţile de învăţământdin Ucraina au funcţionat în regim online. Autoritățile ucrainene sun axate pe asigurarea siguranței copiiilor de la începutul noului an școlar.

"Cea mai importantă misiune la începutul anului şcolar este asigurarea siguranţei elevilor şi a profesorilor", a declarat Olena Fidanian, şefa departamentului de educaţie şi ştiinţă din cadrul primăriei, într-un comunicat.

Clădirile și împrejurările vor fi cercetate pentru a exclude prezența unor dispozitive explozive. Totodată, adăposturile antiaeriene din şcoli vor fi aprovizionate cu apă, medicamente şi alte produse de bază. Profesorii și elevii vor fi instruiți în cazul situațiilor extreme.

"La începutul anului şcolar, toate şcolile vor organiza instruirea necesară pentru profesori şi copii privind comportamentul în cazul unei alerte aeriene", a adăugat Fidanian.

Elevii care nu se vor putea întoarce la Kiev pentru a frecventa școala în format fizic vor putea continua studiile de la distanţă, în regim online.

După o perioadă bună de încercări de a pătrunde în Kiev, forțele armate ruse s-au îndreptat către regiunea Donbas din estul ţării, unde au loc lupte grele cu soldații ucraineni.

Recent, sute de mii de locuitori s-au întors totuși la Kiev și au început să își reia viața și activitățile de dinainte de război. Unele restaurante și magazine s-au deschis și au început să activeze în regim normal. Însă ucrainenii în continuare trăiesc cu frica că în orice moment ar putea fi atacați de armata rusă.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Cel puțin 17 morți în atacuri, în apropiere de Odesa, sudul Ucrainei

Cel puţin 17 persoane au fost omorâte în cursul unor atacuri asupra unor clădiri din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, atacuri ce survin în contextul în care armata ucraineană tocmai a preluat de la ruşi o insulă strategică pentru controlul rutelor maritime.

Aceste agresiuni s-au produs după ce NATO a promis joi sprijinul său neclintit Ucrainei, la încheierea summitului de la Madrid.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2022 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.