Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, merge luni într-o vizită de lucru la Kiev. Liderul de la Chișinău are programată o întrevedere cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski.

Maia Sandu merge la Kiev într-o vizită de lucru

Președinția Republicii Moldova au anunțat că liderul de la Chișinău, Maia Sandu, merge într-o vizită de lucru la Kiev.

„Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi (luni - n.r.), 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev”, anunţă preşedinţia Republicii Moldova.

Potrivit președinției, în cursul zilei de luni Maia Sandu va vizita localităţile Borodeanka, Bucea şi Irpen, după care se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Anterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a fost într-o vizită de lucru la Kiev.

De la începutul războiului, Ucraina a fost vizitată de diverși lideri politici europeni din diferite țări, printre care premierul britanic, cel italian și german, precum și președinții Franței, Poloniei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și României.

Anterior, Maia Sandu a mai fost invitată de către autoritățile din Ucraina pentru a efectua o vizită oficială la Kiev, însă propunerea nu a primit un răspuns în acest sens.

Comisia Europeană susține aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Comisi Europeană a aprobat vineri candidatura Ucrainei și Moldovei pentru aderarea la UE. Cele două țări din Europa de Est vor avea de îndeplinit o listă de condiții legate de statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției. Decizia este o reală bucurie pentru Ucraina, țară care trece prin momente dificile din cauza războiului și care necesită sprijin.

Zelenski cere adoptarea unui al șaptelea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Volodimir Zelenski a îndemnat autoritățile europene să adopte un al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei pe care au lansat-o contra Ucrainei.

Citeste si:
Ucraina, reacții dure la adresa unui oficial NATO
Ucraina, reacții dure la...

Liderul din Ucraina afirmă că autoritățile de la Kremlin ar trebui să simtă presiunea sancțiunilor din cauza tragediilor pe care le-a creat în Ucraina în urma războiului.

„Rusia trebuie să simtă o presiune tot mai mare din cauza războiului şi politicii sale agresive antieuropene”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.