Volodimir Zelenski a îndemnat autoritățile europene să adopte un al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei pe care au lansat-o contra Ucrainei.

Zelenski cere adoptarea unui nou pachet de sancțiuni contra Rusiei

Liderul din Ucraina afirmă că autoritățile de la Kremlin ar trebui să simtă presiunea sancțiunilor din cauza tragediilor pe care le-a creat în Ucraina în urma războiului.

„Rusia trebuie să simtă o presiune tot mai mare din cauza războiului şi politicii sale agresive antieuropene”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.

Președintele Zelenski susține că este nevoie urgentă ca autoritățile din Europa să întocmească un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei pentru a stagna acțiunile forțelor armate ruse. Totodată, liderul de la Kiev a menționat că este nevoie urgent ca Ucraina să continue să primească arme din partea partenerilor săi occidentali.

„Vieţile a mii de oameni depind în mod direct de viteza partenerilor noştri”, a declarat Zelenski.

Zelenski anunță și că situaţia de pe linia de front nu a raportat schimbări semnificative. Datorită unor mişcări tactice, armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Luhansk. În același timp, bombardamente forțelor armate ruse continuă în regiunea Harkov.

Al 6-lea pachet de sancțiuni pentru Rusia

Uniunea Europeană a adoptat la începutul lui iunie al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Pachetul al șaselea de sancțiuni adoptat contra Rusiei conține sistarea livrării ţiţeiului, dar și a produselor petroliere din Rusia către statele UE, interzicerea unor instituţii media ruseşti în Europa şi excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, din reţeaua de comunicare financiară SWIFT.

”Acesta va permite interzicerea importurilor de petrol din Rusia. Sancţiunile vor avea un impact imediat asupra a 75% din importurile de petrol ruseşti. Şi până la sfârşitul anului 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis”, a spus preşedintele Consiliului European, după reuniunea liderilor europeni.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind aplicarea de sancțiuni economice în răspuns la „acțiunile neprietenoase ale anumitor state străine și organizații internaționale”.

De asemenea, autoritățile de la Kremlin au confirmat că Vladimir Putin i-a spus premierului italian Mario Draghi că Rusia este gata să deblocheze transportul de grâne din Ucraina doar dacă se renunță la sancțiunile impuse de Occident.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.