Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin a ordonat sancțiuni în răspuns la cele impuse de Occident
Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse și materii prime către persoanele și entitățile sancționate. El interzice de asemenea tranzacțiile cu persoane și companii străine vizate de sancțiunile ruse și le permite partenerilor ruși ai acestora să nu își îndeplinească obligațiile față de ele.
Guvernul rus dispune de zece zile pentru a alcătui lista de persoane și companii străine supuse acestor măsuri, cât și să definească „criterii suplimentare” privind o serie de tranzacții care ar putea face obiectul unor restricții.
Care sunt adevăratele efecte ale sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident?
Potrivit Financial Times (FT), economia Rusiei se va micșora cu 10% în acest an, dat fiind că războiul din Ucraina și sancțiunile occidentale determină cea mai profundă recesiune de la începutul anilor 1990, conform Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Instituția transmite că Produsul intern brut al Rusiei se va stabiliza în anul 2023 și va avea o majorare mică pe termen lung, deoarece cumpărătorii reduc achizițiile de petrol și gaze rusești, investitorii străini evită țara și tinerii ruși educați emigrează.
Sistemul său financiar a rezistat până acum șocului măsurilor de retorsiune ale Occidentului. Însă, conform economistului-șef al BERD, citat de FT, „ceea ce va afecta mai mult Rusia este creștere zero de anul viitor și creșterea foarte scăzută pe termen lung”.
Și specialiștii citați de National Public Radio (SUA) sunt de părere că sancțiunile au avut un impact dramatic asupra economiei ruse când vine vorba de valoarea rublei și vânzările de obligațiuni și active, dar nu este cert dacă acestea vor opri lupta. Sigur este că presiunea economiei va fi resimțită puternic de oamenii obișnuiți.
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...

„Dacă conducerea regimului simte sau nu acest lucru în mod direct sau dacă îi pasă sau nu de efectele asupra populației lor este o altă întrebare”, spune un expert dând exemple precum Saddam Hussein sau Fidel Castro.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Roxana Petria, ING Bank: Clienții au nevoie de predictibilitate și simplitate
Sursa: futurebanking.ro
-
Vești noi de la Celine Dion, înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani! Ce...
Sursa: kudika.ro
-
Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care...
Sursa: garbo.ro
-
Noua OUG13: Ciucă și Ciolacu o dau la întors. Susțin și ei pragul de 9.000 de...
Sursa: wall-street.ro