A dispărut sau nu virusul COVID-19 la nivel mondial
În ultima perioadă, mai multe intensificări ale cazurilor de îmbolnăvire COVID au fost depistate la nivel mondial. De asemenea, o creștere a cazurilor a fost înregistrată și în regiunea din estul Mării Mediterane cu 58% şi de 33% în Asia de Sud-Est.
Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), în ultima zi, în Germania au fost înregistrate 105.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în ultimele zile rata incidenței în Germania a ajuns la 447%.
În Germania, doar infecţiile confirmate în urma efectuării unui test PCR sunt înregistrate în mod oficial, de aceea numărul real al bolnavilor de Covid-19 tinde a fi mult mai mare.
Ce părere au epidemiologii despre această creștere
Nici în Franța lucrurile nu stau prea bine. În ultima săptămână, îmbolnăvirile cu Covid-19 au crescut cu 37%, în timp ce rata incidenţei a sărit de pragul de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori, însemnând o creştere cu 50% în ultimela săptămână în Franţa.
Specialiștii spun că virusul COVID-19 este din nou activ și se răspândește rapid.
„Acest virus circulă din nou destul de intens, la trei ani de la apariţia pandemiei,” a spus epidemiologul american Maria Van Kerkhove, responsabilă de gestionarea pandemiei Covid-19 la OMS din 2020.
Maria Van Kerkhove susține că pandemia de coronavirus încă nu a luat sfârșit, iar acest lucru o confirmă și cifrele din rapoarte.
„Dacă ne uităm la cifre la nivel mondial, se înregistrează o creştere de 13% în Americi, avem o creştere de 58% a cazurilor în regiunea de est a Mediteranei, o creştere de 33% în Asia de Sud-Est,” a mai spus ea.
Situația epidemiologică în România
Situația COVID-19 din România este ceva mai optimistă, deoarece numărul cazurilor de infectare a scăzut destul de mult, iar anularea restricțiilor nu a dus la declanșarea unui nou val de infectări.
Ce este iGas, boala gravă tot mai des întâlnită la copiii sub 10...

Duminică, 12 iunie, au fost înregistrate 168 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 103 mai puțin față de ziua anterioară. 22 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
În cursul zilei de sâmbătă spre duminică au fost efectuate 1.900 teste RT-PCR ( 754 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.146 la cerere) și 4.009 teste rapide antigenice.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Cafeneaua care și-a deschis magazin online: ce sortimente de cafea putem cumpăra
Sursa: retail.ro
-
Nu te-ngriji de mâine
Sursa: garbo.ro
-
Mantra pe care trebuie să ți-o spui în fiecare zi pentru a te elibera de...
Sursa: kudika.ro
-
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna: Intrăm în România pentru a oferi...
Sursa: start-up.ro
-
Câtă shaorma au cumpărat bucureștenii în 2022: Dristor și Băneasa, liderii...
Sursa: wall-street.ro
-
România, partener în proiectul-pilot EWC pentru implementarea eWallet-ului...
Sursa: futurebanking.ro