Mai multe atacuri cu cocktail Molotov asupra comisariatelor militare din Rusia au avut loc în luna mai. Aceste acțiuni au fost întreprinse în semn de protest față de invazia forțelor ruse în Ucraina.

Comisariate militare din Rusia, atacate cu cocktailuri Molotov

Mai multe acte de incendiere intenționată asupra comisariatelor militare din Rusia au fost raportate de instituțiile mass-media rusă şi canalele locale Telegram. Atacurile au avut loc în trei localităţi din regiunea Moscovei – Omsk, Volgograd, regiunea Reazan şi districtul autonom Hantî-Mansi, în perioada 4 mai - 18 mai.

Autoritățile de la Moscova au declarat că în această perioadă au existat cel puțin 12 cazuri de incendiere intenționată împotriva comisariatelor militare, cinci dintre acestea fiind înregistrate doar săptămâna trecută.

Poliția din Rusia au prins în flagrant în momentul atacului doi tineri în vârstă de 16 ani într-o localitate din regiunea Moscovei, lucru ce sugerează că cetăţenii ruşi ar sta în spatele acestor atacuri intenționate asupra comisariatelor militare ruse.

De la începutul războiului, multe rapoarte au existat legate de moralul slab al forțelor armate ruse. Unii soldați şi-au abandonat echipamentul şi au fugit de pe câmpul de luptă, alţi tineri au refuzat să meargă la război sau chiar au lansat acţiuni legale împotriva trimiterii lor în Ucraina.

Rușii care s-au împotrivit războiului au fost pedepsiți

De la începutul războiului, poporul rus din diferite orașe ale țării a ieșit în stradă pentru a protesta contra invaziei forțelor armate ruse în Ucraina. Mii de oameni au stat în fața diferitor instituții de conducere din țară pentru a cere oficialilor să oprească războiul cu țara vecină. Cetățenii Rusiei nu își doreau acest lucru. Aceștia stigau în marele piețe „Nu războiului!”, însă mesajul lor nu i-a influențat prea mult pe cei de la conducere.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

În timpul protestelor mii de persoane de la tineri până la bătrâni au fost arestați pentru că au protestat contra războiului din Ucraina. Mass-media din Rusia a încercat cu orice preț să ascundă ororile pe care le comite în orașele din Ucraina, limitând accesul la presa din afară. Totuși mai există grupări care militează împotriva invaziei din Ucraina pornită de Rusia sub pretextul „denazificării și demilitarizării” teritoriilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.