Invazia trupelor armate ruse din Ucraina ajunge la aproape trei luni. În tot acest timp, Ucraina s-a transformat într-un morman de ruine. Soldații ruși au distrus tot ce le-a ieșit în cale și au înaintat în teritoriu pentru a pune stăpânire pe statul vecin. Autoritățile din Rusia au cheltuit peste 300 de milioane de dolari pe zi luna trecută pentru apărare. Acum cheltuielile s-au majorat de două ori mai mult decât înainte de război, deoarece invazia din Ucraina stagnează ușor, însă soldații au nevoie de suport pentru a supraviețui și a se apăra.

Rusia cheltuie peste 300 de milioane de dolari pe zi în invazia din Ucraina

Planul Rusiei era să acapareze întreaga Ucraină în doar câteva zile. La începutul invaziei, din 24 februarie, Vladimir Putin și-a trimis forțele armate ruse dotate cu tot necesarul pentru a cotropi Ucraina și pentru a aduce acasă o victorie glorioasă. Acest lucru însă nu a fost să fie deoarece soldații ucraineni nu s-au lăsat bătuți și au ținut piept invaziei și atacurilor rusești deja a treia lună la rând. Kremlinul se mulțumește cu capturarea unor zone mici din estul Ucrainei.

În luna februarie, cheltuielile totale pentru război ajungeau la 369 miliarde de ruble (5,4 miliarde dolari), în luna martie acestea s-au majorat și au ajuns la 450 miliarde ruble (6,6 miliarde dolari). Luna aprilie a fost cea mai costisitoare lună de război pentru Rusia, cheltuind 628 miliarde de ruble (9,2 miliarde dolari), adică 21 miliarde ruble, echivalentul a 308 milioane dolari pe zi.

Între perioada ianuarie și sfârșitul lunii aprilie 2022, autoritățile de la Moscova au cheltuit 1.681 trilioane ruble (24,6 miliarde dolari) din bugetul statului pentru cheltuelile militare. Banii cheltuiți pentru război sunt de trei ori mai mulți decât cei cheltuiți pentru domeniul educației, mai mult de două ori față de cei cheltuiți pentru sănătate și de zece ori mai mult decât banii cheltuiți pentru conservarea și managementul mediului.

Invazia trupelor ruse din Ucraina

În dimineața zilei de 24 februarie, forțele armate ruse au invadat Ucraina. Vladimir Putin a motivat această acțiune ca fiind o procedură de denazificare și demilitarizare a teritoriului. Soldații ruși au început să bombardeze cele mai mari orașe din Ucraina, să preia controlul din diferite zone și să distrugă clădiri, case, spitale, poduri și orice le-a stat în cale. Mii de oameni nevinovați au decedat în urma invaziei Rusiei.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

De-a lungul timpului, UE a elaborat mai multe pachete de sancțiuni la adresa Rusiei. Țările influente au întins o mână de ajutor autorităților din Ucraina care au rămas singure în fața inamicului. În timpul războiului, Ucraina a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Între timp, Rusia a impus statele din Europa care importă gaze de la ei să le fie achitate în ruble. Polonia și Bulgaria au rămas fără gaz după ce nu au achitat în ruble gazul rusesc. Acum cele două țări vor primi gaz lichefiat din SUA.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.