Sistemul de rachete S-300 pe care Slovacia l-a donat Ucrainei este în continuare operațional, așa că informațiile Rusiei privind distrugerea lui sunt o altă minciună a președintelui rus Vladimir Putin, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, pentru agrenția de presă slovacă TASR. Vești cu privire la distrugerea acestor sisteme au apărut și duminică, dar premierul slovac Eduard Heger le-a infirmat.

Bratislava: Sistemul de rachete S-300 donat Ucrainei de Slovacia este operațional

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat luni dimineață că rachete Kalibr lansate duminică de Rusia dinspre mare au distrus patru sisteme S-300 care erau ascunse într-un hangar de la periferia orașului ucrainean Dnipro și care i-au fost livrate Ucrainei „de o țară europeană”, fără a menționa despre ce teritoriu este vorba.

Informațiile devoalate de Rusia

Ministerul Apărării rus a declarat luni că forțele armate ruse au distrus sisteme de rachete antiaeriene S-300 care i-au fost livrate Ucrainei de o țară europeană. Moscova a susținut, de asemenea, că 25 de militari ucraineni au fost omorâți în atac. Ministerul Apărării rus nu specifică ce țară europeană a trimis aceste sisteme S-300 Ucrainei.

Duminică, Slovacia, care a donat un astfel de sistem Ucrainei, a negat că acesta a fost lovit. Potrivit Slovaciei, astfel de informaţii sunt minciuni ale Rusiei. În aceeași zi, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, estul Ucrainei, a anunţat că aeroportul din Dnipro a fost bombardat din nou de armata rusă şi „complet distrus". Aeroportul mai fusese lovit pe 15 martie, când pista fusese distrusă şi terminalul avariat.

Conform Ministerului Apărării rus, forțele militare ruse au doborât și două aparate ucrainene Su-25 lângă orașul Izium și au distrus două depozite de muniții, dintre care unul se află lângă orașul Mikolaiv (Nikolaev) din sudul Ucrainei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.