Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este un „om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur". Oficialul a completat că Rusia este în prezent o „țară mai mică”, după declanșarea războiului în Ucraina. De asemenea, el a spus și că armata rusă pare să se regrupeze şi să-şi îndrepte atenţia către sudul şi estul Ucrainei, conform BBC.

Ministrul britanic al Apărării, despre izolarea lui Vladimir Putin

„Președintele Putin nu mai e forţa care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Wallace susține că forțele moscovite par să se regrupeze și să-și îndrepte atenția către sudul și estul Ucrainei: „Am mai văzut asta. Mereu este mai rău. Se îndreaptă spre mai multe atacuri civile, mai multe zone civile”.

El a menționat că aliații internaționali au convenit să furnizeze Kievului mai multe echipamente militare și „ajutor letal”, chiar și vehicule blindate, muniție și artilerie cu rază lungă de acțiune.

Marele Stat Major ucrainean apreciază că Rusia intenționează să rămână activă în estul și sudul Ucrainei

Soldații ruși vor să își mențină prezența în estul și sudul Ucrainei, a transmis Statul Major ucrainean într-un material informativ. Generalii ucraineni se referă la încercările Rusiei de a crea o administraţie în regiunile ocupate Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, unde se aşteaptă ca luptele să continue.

Anterior, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a avertizat că Rusia are în vedere organizarea unui pseudo-referendum în regiunea Herson din sud, pentru a forma „republici populare” asemănătoare cu cele din Donbas.

Conducerea armatei ucrainene a precizat că unităţile ruse nu au mai reuşit să câştige teren, deși acestea bombardează puternic la Harkov și Nikolaiev. Moscova a anunțat, după cele mai recente negocieri ruso-ucrainene, că se vor reduce atacurile asupra Kievului şi „operaţiunea militară” se va concentra pe ofensiva din Donbas.

Citeste si:
Vladimir Putin, discurs la un an de la războiul declanșat în...
Vladimir Putin, discurs la un...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.