Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut duminică faptul că mai mulți afaceriști ruși i-au propus ajutor financiar pentru Ucraina, inclusiv pentru a sprijini armata, transmite AFP. Oficialul a asigurat că, indiferent cine sunt oamenii de afaceri care sunt gata să dea bani pentru a sprijini Ucraina, Kievul este pregătit „să le asigure siguranță, să le ofere de lucru și să permită afacerii lor să continue”.

Președintele Volodimir Zelenski a susținut că mai mulți afaceriști ruși i-au propus ajutor financiar

În cadrul unui interviu prin videoconferinţă cu mai multe mass-media ruse, Volodimir Zelenski a spus că a primit „semnale” din partea mai multor afaceriști ruși, printre care miliardarul Roman Abramovici, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin vizat de sancțiunile Uniunii Europene și ale Mării Britanii.

„Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau:„putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva”, a spus liderul de la Kiev.

„Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război."Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?”, a completat el.

„Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ne ajute armata, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a mai spus șeful de stat.

Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să nu-l sancționeze pe Ambramovici

Președintele Zelenski a dat asigurări că, fie ce oameni de afaceri sunt gata să vină în întâmpinarea Ucrainei, Kievul este gata „să le asigure siguranță”.

„Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a adăugat el, marcând că nu este „obligatoriu să fie făcută public”.

The Wall Street Journal a scris că președintele ucrainean i-ar fi cerut mieruri omologului său american, Joe Biden, să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, argumentând că oligarhul ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.