Scurgeri de amoniac au fost detectate la combinatul chimic Sumîkhimprom, luni dimineață, în orașul Sumî din nord-estul Ucrainei, au anunțat autoritățile regionale, potrivit agenției DPA. Oficialii ucraineni spun că au reușit, după aproximativ două oră, să limiteze incidentul cauzat de bombardamentele rusești, a afirmat guvernatorul Dmitro Jivițki, citat de BBC.

 

Ucraina: Scurgeri de amoniac la combinatul chimic de la Sumî

Dmitro Jîviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, a anunţat publicul despre scurgere într-o postare pe Telegram. El a făcut apel către toţi locuitorii pe o rază de cinci kilometri faţă de combinat să caute rămână în subsoluri sau apartamente de la parter, acolo unde este posibil, pentru a evita să intre în contact cu substanţa chimică.


  • Gazul cu miros puternic este mai uşor decât aerul.

În ultimele săptămâni, forțele moscovite au acuzat Ucraina de pregătirea înscenării unui atac chimic asupra civililor, iar Occidentul a notat recent un risc tot mai mare că Rusia ar putea folosi arme biologice sau chimice. Tot Moscova a fost acuzată, în mod repetat, că a răspândit dezinformări despre presupuse provocări ucrainene pentru a-și justifica propriile atacuri.

„Nu există nicio amenințare pentru populație”

Autoritățile de la Sumî susțin că au reușit să limiteze scurgerea de amoniac, după aproape două ceasuri, a declarat guvernatorul Dmitro Jivițki, potrivit BBC.

„Echipele de urgență lucrează pentru a elimina norul de amoniac. Nu există nicio amenințare pentru populație”, a spus el pe Telegram.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.