Rusia a acuzat Ucraina sâmbătă seară că plănuiește să însceneze un atac asupra unor facilități care găzduiesc diplomați occidentali în Lvov, orașul din vestul Ucrainei, cât și asupra civililor din regiunile Sumî şi Mikolaiv. Nu au fost furnizate dovezi care să susțină aceste informații.  

 

Rusia a acuzat Ucraina că planifică să însceneze un atac asupra unor facilități diplomatice

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a susținut că liderii ucraineni vor să prezinte atacuri asupra unor facilități diplomatice ale Statelor Unite ale Americii și ale altor țări occidentale ca „atac țintit al forțelor armate ruse”.

Acest lucru ar pune presiune pe NATO pentru a furniza mai multe livrări de arme și pentru a conveni asupra unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce ar duce, într-un final, la un război mondial, implicarea NATO înfuriindu-l pe președintele rus Vladimir Putin.

Ulterior, Moscova a mai spus că Kievul plănuiește atacuri chimice asupra civililor din regiunile Sumî și Mikolaiv. Pe de cealaltă parte, Ucraina acuză Rusia că răspândește informații false despre presupuse provocări pentru a-și justifica propriile atacuri.

Mai multe țări occidentale și-au mutat personalul diplomatic din Kiev la Lvov, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie. La peste trei săptămâni de la începutul conflictului militar, mai multe teritorii continuă să păstreze diplomați la Lvov, inclusiv Franța.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.