Președintele rus Vladimir Putin a lansat un nou atac la adresa Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „dezmembreze” Rusia. Liderul de la Kremlin a dat asigurări că situația actuală va permite demascarea „trădătorilor” din cadrul unei societăți care are nevoie să fie „purificată”, potrivit Reuters. Dacă Vestul, care a impus sancțiuni dure Moscovei, crede că Rusia va face un pas înapoi, înseamnă că nu înțelege Rusia, a completat oficialul. 

 

Vladimir Putin vrea să „purifice” societatea rusă: Occidentul vrea să provoace un război civil în Rusia

„În spatele cuvintelor și acțiunilor ipocrite pe care Occidentul le întreprinde astăzi se află obiective geopolitice ostile. Pur și simplu nu vor o Rusie puternică și suverană", a transmis Vladimir Putin.

Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei nu vor face decât să o întărească, a mai spus șeful rus. „Occidentul nici măcar nu încearcă să ascundă faptul că scopul său este să slăbească întreaga economie rusă. Bineînțeles că ei (occidentalii) vor încerca să mizeze pe faimoasa coloană a cincea, pe trădători - pe cei care își câștigă banii aici, dar care locuiesc în altă parte”, a continuat președintele rus.

„Occidentul vrea să ne divizeze societatea (...) să provoace un război civil în Rusia și să folosească a cincea sa coloană pentru a încerca să-și atingă obiectivul. Și există un obiectiv: distrugerea Rusiei”, a adăugat oficialul.

Acest scop nu va fi atins, a conchis liderul de la Kremlin: „Orice popor, și în special poporul rus, este capabil să deosebească adevărații patrioți de trădători și să îi scuipe pe aceștia din urmă ca pe o muscă care a aterizat accidental în gura lor. Sunt convins că această purificare firească și necesară societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și capacitatea noastră de a face față oricărei provocări”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.