Alexei Mordașov, cel mai bogat om din Rusia, a fost adăugat pe lista sancțiunilor UE, după ce armata militară rusă a atacat Ucraina. În urma agresiunilor asupra Ucrainei, Bruxellesul a sancționat mai mulți oligarhi ruși.

Mordașov, adăugat pe lista sancțiunilor UE

UE susține că Rossia Bank, în care Mordașov ar avea un interes financiar, ar fi „banca personală” a înalților oficiali ruși care au beneficiat de anexarea Crimeei. Totodată, UE afirmă că afacerile media în care au fost invetiți banii oligarhului rus au fost implicate în destabilizarea Ucrainei cu ajutorul posturilor de televiziune proruse.

Mordașov este oligarhul rus care a băgat bani în agenția de turism Tui în timpul pandemiei de coronavirus, atunci când turismul internațional s-a blocat.

Omul de afaceri Mordașov deține o treime din cel mai mare operator de turism din Europa și este cel mai mare acționar unic al acestuia. Acțiunile companiei de turism Tui sunt listate la Londra, după ce UE a aplicat sancțiuni. Chiar dacă oligrahul rus nu a fost sancționat în Marea Britanie, afacerile sale din regiune vor fi reduse drastic.

Ce cuprind sancțiunile UE contra oligarhilor ruși

Luni, Uniunea Europeană a decis să îl adauge pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dimitrii Peskov, şi pe alți oligarhi ruși pe lista neagră a personalităţilor sancţionate.

Printre aceștia se numără oligarhi şi oameni de afaceri care activează în sectorul petrolier, bancar şi financiar, dar şi membri ai guvernului, militari de rang înalt şi „propagandişti care au contribuit la răspândirea propagandei antiucrainene”, a menționat UE într-un comunicat.

Printre persoanele care au fost incluse pe listă se numără Igor Sechin, patronul companiei petroliere de stat ruseşti Rosneft, şi directorul general al gigantului energetic Transneft, Nikolai Tokarev.

Citeste si:
Ce spune Moscova despre excluderea din G20. „Nu se va întâmpla...
Ce spune Moscova despre...

Oligarhii Alişer Usmanov, Petr Aven, Alexander Ponomarenko şi bancherul Mihail Fridman au fost, de asemenea, introduși pe lista de sancţiuni întocmite de UE. Măsurile de sancțiune cuprind interdicţii de călătorie, îngheţarea activelor şi interdicţia de a pune fonduri la dispoziţia persoanelor incluse pe listă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.