Armata rusă a bombardat din nou miercuri mai multe cartiere rezidențiale din Kiev, a informat serviciul de stat pentru urgențe (SES). Unul dintre atacuri a afectat zona Șevcenko, unde cel puțin două persoane au fost rănite. De asemenea, un bloc de locuințe de 12 etaje și alte construcții adiacente, de 9 etaje, au fost puse la pământ. 

Ucraina: Noi atacuri ruse la Kiev

UPDATE 11:53 Lupte grele se duc în continuare în jurul oraşului Severodoneţk din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, potrivit Moscovei, informează miercuri dpa.

În zorii zilei de miercuri s-au putut auzi explozii puternice la Kiev, urmate de coloane de fum negru, după ce armata rusă și-a intensificat în ultimele zile atacurile asupra orașelor-cheie ucrainene.

În jurul orei locale 06:00 (05:00 GTM), cel puțin trei explozii s-au înregistrat în vestul capitalei. Mai multe clădiri s-au prăbușit. Unităţi de pompieri şi salvatori aflaţi în apropiere au sosit imediat la locul exploziilor şi au început să evacueze locatarii şi să îndepărteze molozul.

Armata rusă și-a intensificat atacurile

La 21 de zile de la începerea conflictului militar în Ucraina, armata lui Vladimir Putin și-a intensificat în ultimele zile atacurile. Acestea vizează orașe precum Harkov (nord), cartiere din Kiev, Mariupol (sud) sau Mikolaiv (sud), cât și vestul țării.

Consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Vadim Denisenko, a declarat miercuri că aproximativ 20.000 de civili au reuşit până acum să fugă din oraşul-port Mariupol cu maşini personale, scrie Reuters.

Supuși bombardamentelor ruse în ultimele aproape trei săptămâni, locuitorii din Mariupol au rămas blocați în oraș, fără căldură, electricitate și apă. Cel puțin 200.000 dintre ei au nevoie urgentă să fie evacuați.

Serviciile se urgență din Harkov au transmis miercuri că, de la începutul războiului, în data de 24 februarie, cel puțin 500 de locuitori ai orașului din est au fost omorâți. În acest timp, Rusia insistă că nu atacă civili.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.